Afbeelding
Foto:

Kunstig Genieten van Wijn

Venray | Een zondagmiddag vol kunst en heerlijke wijnen en hapjes, dat is waar het evenement Kunstig Genieten van Wijn voor staat. Dit evenement vindt plaats op zondag 5 november in het nieuwe Venrays Museum. Deze middag wordt tevens een expositie geopend met werken van kunstenaars uit de regio en kunnen geïnteresseerden desgewenst ook een kunstwerk aankopen. De Speelgoedbank in Venray is het goede doel van dit event.

Het nieuwe Venrays Museum vormt het sfeervolle decor van het wijn- en kunstevenement. Er zijn onder meer werken te zien van Riet Rambags-Havens, Mariëlle van der Beele, Bram Reijnders, Twan van Rens, Liesbeth Rutten, Nicolle van Skipp. De door de Rooyse Ladies zelf samengestelde expositie is een verrassend samenspel van schilderijen, foto's en beelden. De kunstwerken worden tentoongesteld in het museum tot en met 17 december. Vrijwel alle werken die deze middag te zien zijn, zijn ook te koop en een deel van de opbrengst van de kunstverkoop zal geschonken worden aan het goede doel.

De combinatie van wijnen, hapjes en kunst die deze middag gepresenteerd worden, sluiten perfect op elkaar aan. Dit komt mede doordat de Rooyse Ladies voor de wijnen en hapjes de samenwerking met Tim en Jaymie van Wijn- & Bistrobar Samen hebben opgezocht. Thuis nog eens nagenieten van deze middag, dat kan doordat enkele geselecteerde wijnen van deze middag besteld kunnen worden.

De proeverij Kunstig Genieten van Wijn vindt plaats op zondag 5 november om 14.30 uur en duurt naar verwachting tot 17.30 uur. Daarna bestaat de mogelijkheid om gezamenlijk nog even na te borrelen. De entreekaarten kosten 32,50 euro per persoon (inclusief wijnen en hapjes) en kunnen besteld worden via de website van de Rooyse Ladies: www.kiwanisderooyseladies.nl.

Kiwanis is een wereldwijd netwerk van vrijwilligers die zich inzetten voor de medemens en in het bijzonder voor kinderen. De Rooyse Ladies willen de opbrengsten van deze dag ten goede laten komen aan de Speelgoedbank Venray. Speelgoedbank Venray verzamelt overtollig en goed speelgoed en stelt dit beschikbaar aan gezinnen met kinderen tot 12 jaar die vanwege hun economische situatie niet in staat zijn om speelgoed te kopen.

Daarnaast stimuleren zij de ouders om meer met hun kinderen te spelen. Spelen is goed voor de ontwikkeling van de motoriek en voor de cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen.