Extra steun voor groep jongeren

Venray | De gemeente Venray start met een pilot om kwetsbare jongeren beter voor te bereiden op hun toekomst. In eerste instantie gaat de gemeente een groep van vijftien jongeren begeleiden. Het project start in januari en wordt eind 2018 geƫvalueerd.

De gemeente probeert de jongeren die extra ondersteuning nodig hebben weer naar school te laten gaan of aan het werk te krijgen. Het gaat om jongeren tussen de 18 en 23 jaar. Begin 2017 voerde de de gemeente gesprekken met ruim zeventig jongeren die zonder diploma het onderwijs hebben verlaten en geen werk hebben. Een van de conclusies was dat jongeren niet weten hoe hun toekomst eruitziet. "Het is een onzichtbare groep die buiten het schot van maatschappelijk werk zijn gebleven. We gaan de jongeren intensief begeleiden. Het zijn vaak jongeren met multiproblematiek", zegt wethouder Martijn van der Putten. Als jongeren hun draai weer hebben gevonden, dan gaat de gemeente nog wel een nazorgtraject in. Belangrijk is dat de jongeren zelf willen, want deelname aan de pilot is vrijwillig. De jongeren komen een aantal dagdelen per week naar een inspirerende locatie. Naast begeleiding richting opleiding, dagbesteding of werk, is er ook aandacht voor zorg, wonen, financiƫn, relaties en (sociale) vaardigheden. De exacte invulling van de pilot wordt de komende weken verder uitgewerkt.


Gemeente Venray vernieuwt beleid

Venray | Het huidige evenementenbeleid van de gemeente Venray dateert uit 2012. Het college van B en W vindt het nu tijd om dat beleid te actualiseren. Gekozen wordt voor een kort en bondig evenementenbeleid vormgegeven via een website en waarbij de organisator van het evenement centraal staat.

Voorlopig gaat het om een conceptbeleid. In eerste instantie worden de plannen voorgelegd aan een brede klankbordgroep. Op 29 november wordt het plan gepresenteerd aan de commissie Werken en Besturen. Het definitieve evenementenbeleid wordt op 11 december vastgesteld door het college van B en W. In het plan is een website ontwikkeld met alle gemakken voor de aanmelder van een evenement. Via deze website kan de organisator alle gegevens invoeren en de omgevingen kunnen via een kaart worden bekeken. De aanvraag van de vergunning kan ook via de website worden gedaan.