Afbeelding
Foto:

Goesting en
De Beejekurf

Venray | Restaurant de Beejekurf en Proeflokaal Goesting houden op maandag 13 november een culinaire bierproeverij.

Een beproeft en succesvol concept, waarin beide bedrijven elkaar vinden in de kracht van hun kunnen. Al ruim anderhalf jaar houden Proeflokaal Goesting en Restaurant de Beejekurf gezamenlijk culinaire bierproeverijen. Deze avonden staan volledig in het teken van de bijzonder smakelijke combinaties die te maken zijn met gerechten en bieren.

De avond begint met een amuse en begeleidend bier. Wanneer alle gasten binnen zijn heten de gastheren van deze avond Mathijs Jacobs (foto) en Gijs Schapendonk iedereen van harte welkom en begint het genieten pas écht. Jacobs is chef-kok en eigenaar van De Beejekurf en heeft een zestal gerechten bereidt voor de gasten die door Schapendonk en zijn team van Goesting gecombineerd worden met bieren. De beleving van deze gerechten en bieren wordt vergroot door de verhalen van beide gastheren. Zij doen uit de doeken welke smaken er worden ontdekt en waarom voor deze combinatie gekozen is.

Schapendonk: "De kunst is de gast telkens te verrassen, ook al is het een fijnproever pur sang", aldus Schapendonk. Dit verrassen begint al met de niet voor iedereen vanzelfsprekende keuze van bier bij een gerecht. Vaak wordt er automatisch naar wijnen gekeken terwijl er met bieren veel beter af te stemmen is op de smaken van de gerechten. Het meemaken van een culinaire bierproeverij is een belevenis op zich, een ontdekkingsreis waarbij de wereld tussen culinaire hoogstandjes en bijzondere bieren zich opent."

Het is noodzakelijk voor deze avond te reserveren. Dit kan via www.debeejekurf.nl of via telefoon (0478)581869.