Wielrenner Mike Teunissen tijdens een training.
Wielrenner Mike Teunissen tijdens een training. Foto: Gerard Keijsers

Mike Teunissen vierde in China

Guilin | Mike Teunissen is maandag vierde geworden in de vijfde etappe van de Ronde van Guangxi in China. De wielrenner uit Ysselsteyn moest de winst laten aan landgenoot Dylan Groenewegen. De zesde en laatste etappe was woensdag een prooi voor Fernando Gaviria uit Colombia. Teunissen keert nu terug naar Nederland. Zaterdag staat namelijk zijn jaarlijkse supportersmiddag op het programma.

Wout Poels uit Blitterswijck werd zevende in het eindklassement. Teunissen speelde in het algemeen klassement geen rol van betekenis. Zijn supportersmiddag bestaat zaterdag uit twee delen. Eerst maken de supporters met de hardrijder van Team Sunweb een tocht van zestig kilometer op de racefiets. Deelnemers verzamelen rond 12.25 bij clublokaal Roelanzia. De groep fietst in een tempo dat iedereen kan bijbenen.

Het tweede gedeelte van de middag start rond 15.00 uur. Roelanzia zorgt, zoals gebruikelijk, voor wat lekkers. Ger Hermans onderwerpt Teunissen dan aan een diepte-interview. Er is dit jaar veel te vertellen over het seizoen van Teunissen. Zo debuteerde hij afgelopen zomer in de Tour de France en behaalde hij grootse successen met zijn ploeg. Uiteraard kunnen supporters ook vragen stellen aan hun wielerheld. Rond 16.30 uur wordt de middag afgerond met een quiz over de kennis van Teunissen.

Iedereen kan lid worden van de supportersclub. Iedereen die zich voor vrijdag inschrijft via supportersclub@miketeunissen.nl is zaterdag van harte welkom.