Afbeelding
Foto: Gemeente Venray

Raadsvergadering

De raadsvergadering vindt plaats op dinsdag 31 oktober 2017 en wordt voortgezet op dinsdag 7 november 2017 in het gemeentehuis. Op
31 oktober begint de vergadering om 19.30 uur. Let wel! De aanvang op
7 november is 17.00 uur.

Tijdens deze vergadering wordt de Programmabegroting 2018 inclusief meerjarenbegroting 2019-2021 behandeld. Wilt u op dit onderwerp inspreken, dan kan dat gedaan worden in de raadsvergadering van 31 oktober 2017 onder agendapunt 4 'spreekrecht publiek'.

De volgende conceptagendapunten worden op 31 oktober besproken:

Verklaring van geen bedenkingen voor de ontwikkelingen op het terrein van de voormalige Melkfabriek. Op 19 september was hierover een gelijke stemming waardoor het onderwerp nog een keer besproken wordt;

Raadsvoorstel evaluatie afval- en grondstoffenbeleid;

Uitvoeringsprogramma Energie 2018 t/m 2021 en vaststelling van de uitgangspunten voor grootschalige duurzame opwekking van energie;

Raadsvoorstel betreffende vaststelling BV-Constructies en Good Governance. Paracommercie versus horeca in BV's;

Op 7 november wordt de Programmabegroting 2018 inclusief meerjarenbegroting 2019-2021 besproken.

De bijbehorende stukken en de overige agendapunten kunt u inzien via
https://venray.raadsinformatie.nl/ of in het gemeentehuis. Als u gebruik wilt maken van het spreekrecht meldt u zich dan bij de griffie. U kunt hun bereiken via het klantcontactcentrum, telefoon (0478) 523333.

Download de afval app

Heeft u de afval app van de gemeente Venray al op uw telefoon? In deze app kunt u regelen dat u een pushmelding krijgt wanneer u welk afval aan de straat kunt aanbieden. De kans dat u nog een keer vergeet de container aan de straat te zetten, is nu wel erg klein. De afval app kunt u downloaden via de Play Store of de App store. U zoekt dan op 'afvalkalender Venray'.

Subsidie Merselose molen

Molen Nooitgedacht in Merselo krijgt van de gemeente Venray € 5000,- subsidie om schade aan het dak van de molen te kunnen herstellen.

De molen in Merselo is een Rijksmonument en komt daardoor in aanmerking voor een subsidie van maximaal 10% van de kosten. Herstel kost ruim
€ 38.600,- en de stichting zou dus volgens de regels maar € 3862,93 ontvangen. Snel herstel is noodzakelijk om grotere schade in de komende herfst en winter te voorkomen. En omdat uitstel waarschijnlijk duurder uitpakt, subsidieert de gemeente ook het resterende bedrag. De gemeente betaalt de subsidie uit het potje voor monumenten.

Pilot voor kwetsbare jongeren

De gemeente Venray wil jongeren in een kwetsbare positie beter voorbereiden op hun toekomst. De vraag: "wat wenst de jongere voor zijn toekomst?" staat centraal. De ondersteuning van de gemeente stemmen we daarop af.

De gemeente start in januari 2018 met het intensief begeleiden van circa 15 jongeren die extra ondersteuning nodig hebben om weer naar school of aan het werk te kunnen. Het gaat om jongeren bij wie niet alleen de nodige instanties en hulpverleners betrokken zijn, maar ook verschillende gemeentelijke afdelingen omdat er meerdere problemen spelen. We bieden deze groep een gevarieerd, actief programma waarbij ze zelf werken aan een persoonlijk plan. Het betrekken van ouders is hierbij van belang. De pilot wordt eind 2018 geëvalueerd. Kijk voor meer informatie op www.venray.nl.