Afbeelding
Foto:

Motorcrossers op dreef

Venlo | Afgelopen weekend kwamen de diverse regionale motorcrossers in actie tijdens wedstrijden in Venlo en Heeswijk. Voor sommige coureurs waren de belangen groot om een goed resultaat neer te zetten. De jeugdwedstrijd was naast een NK-wedstrijd tevens de afsluiting van een serie van drie uitwisselingswedstrijden met leeftijdgenoten uit België en Duitsland.

Bij de 85 cc grote wielen gaat de kampioensstrijd tussen Britt Jans-Beken (Wanssum), Amber Simons (Well), Joey van der Zanden (Wanssum) en Oscar Hakkert (Waardenburg). Jansbeken had in beide manches een slechte start. Dit opende met name voor Amber Simons de deur om punten goed te maken in de strijd om de titel. Met een vijfde en derde plaats in de manches slaagde zij hier deels in. Hiermee haalde zij met een derde plaats in het dagklassement het podium. Dat Britt Jans-Beken ondanks twee slechte starts niet te veel schade opliep was vooral te danken aan haar sterke rijden in de twee manches.

Met een zesde en zevende plaats in de manches en een zesde plaats in het dagklassement hield zij de schade beperkt tot een verlies van negen punten. Joey van der Zanden verloor zijn derde plaats in de tussenstand van het NK aan Oscar Hakkert. Van der Zanden kreeg in de eerste manche te kampen met een defecte motor en moest in de laatste ronden uitvallen. In de eindstand van de uitwisseling met België en Duitsland na drie wedstrijden staat Amber Simons op de derde plaats. Zij eindigde hiermee net voor Joey van der Zanden en Britt Jans-Beken. Bij de quads standaard was er een derde plaats voor Diego Hanen (Venray). Hanen eindigde hiermee ook op een derde plaats algemeen tijdens de uitwisselingwedstrijden. Ook in de tussenstand van het NK staat Hanen op een derde plaats. De laatste wedstrijd voor het NK bij zowel de 85cc grote wielen als de quads standaard vindt zondag plaats in Dongen. In de vrije klasse kwam Ed Classens (Castenray) weer eens in actie. Met een tweede plaats deed hij dit verdienstelijk. Op zondag was er de laatste wedstrijd van het jaar voor de quads senioren in Venlo. Daan van Rijswijk (Oirlo) had hier nog een kleine kans om als tweede te eindigen in het NK. Hij was hiervoor wel afhankelijk van het presteren van Job Hendriks (Ledeacker). De hoop op de tweede plaats was naar de eerste manche al vrijwel weg. Van Rijswijck kwam vast te zitten langs de baan en verloor hiermee veel terrein. Met een tweede plaats in de tweede manche eindigde hij zowel in het dagklassement als in de eindstand van het NK op een derde plaats. Amber Simons (Well, foto) eindigde als derde in het totaalklassement tijdens de uitwisseling België-Duitsland-Nederland.

Verderop in Peel en Maas meer uitslagen. Foto: Maycel de Bruijn.