Afbeelding
Foto:

Baankampioenen Raceway bekend

Ysselsteyn | Afgelopen weekend stonden de finaleraces op de agenda. Op het circuit van Raceway Venray mochten alle coureurs aantreden voor de laatst tellende wedstrijd voor het baankampioenschap 2017.

Bij een aantal klassen stond de winnaar al vast of was de voorsprong dermate groot dat de winst al leek bepaald. Bij een aantal andere klassen daarentegen moest de beslissing nog vallen. Buiten de normale wedstrijdspanning om, werd het allemaal nog extra spannend door de slechte weersverwachtingen. Gelukkig waren de weergoden Raceway Venray goed gezind en bleef de regenachtige dag (grotendeels) achterwege.

Traditiegetrouw wordt tijdens de finalerace van de Stockcar F1-klasse de Piet Keijzer Memorial Trophy verreden. Een eerbetoon aan een groot Stockcar-rijder. De hele dag was regerend WorldCup- winnaar en Engelse topper Ryan Harrison oppermachtig. Zijn kansen voor de finalerace leken dan ook groot. Toch was het niet Harrison die er met de eer vandoor ging, maar een van de titelkandidaten. Ron Kroonder, die de dag startte met een ruime voorsprong in het klassement, toonde ook tijdens de finale zijn klasse en ging er met de eer vandoor. Zelfs niet alleen met de eer maar ook met het baankampioenschap.

Als Stockcar F2-coureur kende de Belg Jan Bekkers al een succesvol seizoen. Met een voorsprong van 32 punten op nummer twee leek Bekkers een mooie zondag tegemoet te gaan, maar het lot besliste bijna anders. Door een crash moest Bekkers de finale vroegtijdig verlaten waardoor hij zijn kampioenschap niet zelf meer in de hand had, maar afhankelijk was van de scores van zijn runner-ups. Stuivertjes wisselen, nek-aan-nek races en een inhaalactie in de laatste bocht, zorgde ervoor dat de uit Baarlo afkomstige Kay Lenssen als eerste over de finish kwam. Deze uitslag kon echter geen verandering teweeg brengen in het klassementsoverzicht. Bekkers bleef bovenaan staan en mag zich dan ook baankampioen 2017 van Raceway Venray noemen. Voor het eerst streden ook de jeugdige talenten in de klasse Stockcar F2-junioren om de kampioenstitel. De hele dag werd de leiding afgewisseld tussen twee titelkandidaten: Tsjalle Greidanus en Jeffrey van Haarlem. In de finale werd daar nog Xander van Wijlick aan toegevoegd. Ondanks dat Van Wijlick de finale op zijn naam wist te schrijven, was de voorsprong van de twee andere talenten te groot. Met slechts één punt verschil ging Greidanus als eerste coureur er met de titel Stockcar F2-junioren baankampioen vandoor.

Verderop in deze Peel en Maas meer uitslagen. Foto: Ron Kroonder in gevecht met Ryan Harrison. Foto: Raceway Venray.