Fabian Hendriks in Oranje onder 18

Venray | Fabian Hendriks uit Venray is geselecteerd voor het Nederlands zaalvoetbalteam onder 18 jaar dat in Slowakije kwalificatiewedstrijden gaat spelen voor de Jeugd Olympische Spelen in 2018 in Argentiniƫ.

De 17-jarige Hendriks is een vaste waarde in het eerste team van zaalvoetbalvereniging Lake Valley. Hij speelde eerder dit jaar met het Nederlands zaalvoetbalteam onder 17 jaar een vierlandentoernooi in Portugal. Het kwalificatietoernooi wordt van 1 tot en met 4 november gehouden in het Slowaakse Piestany. Oranje is ingedeeld in groep B en moet daarin afrekenen met Rusland, Azerbeidzjan en Slowakije. Nederland opent op 1 november tegen Rusland, treft een dag later thuisland Slowakije en sluit op 4 november af tegen Azerbeidzjan. De ploeg van KNVB-coach Hjalmar Hoekema moet in ieder geval poulewinnaar worden om kans te maken op een van de twee Olympische tickets. Wanneer dat lukt, is Oranje afhankelijk van de uitkomst van de overige drie poules of directe plaatsing een feit is. De twee poulewinnaars met de beste resultaten (punten, doelsaldo) worden aangewezen voor de spelen in Argentiniƫ.

Voetbalsters bekeren verder

FC Gelre-Venray 2-4. Doelpunten Venray: Eef Kerkhof, Floor Tacken, Emilie Maas en Anne Hegger.

Wehl | De voetbalsters van Venray bekeren verder. Zondag werd in Wehl FC Gelre met 2-4 verslagen.

Al na drie minuten kwamen de gasten op voorsprong door een treffer van Eef Kerkhof. Na de gelijkmaker van FC Gelre bracht Floor Tacken de ruststand op 1-2. Na de pauze liep Venray door doelpunten van Emilie Maas en Anne Hegger uit naar een beslissende 1-4 voorsprong. In de slotminuut kwam FC Gelre nog terug tot 2-4, maar bekeren de gasten verder. In de tweede ronde, in het weekend van 16 en 17 december, treft Venray nu in een uitduel op CTO Amsterdam.

Zege handballers Manual: 16-21

Niobe-Manual 16-21 (7-8). Doelpunten Manual: Paul Stroy (6x), Okke Boon (5x), Martijn Schutte (4x), Mohammad Jamal beik (3x), Mel Aelmans, Jan Vorstenbos en Joost Ueberbach.

Asten | In de derde klasse wonnen de handballers van Manual woensdagavond de uitwedstrijd tegen Niobe: 16-21.

In de eerste helft liepen de gasten uit naar een 2-7 voorsprong, maar zagen de thuisploeg de stand weer gelijk trekken: 7-7. In de slotseconden bepaalde Manual de ruststand op 7-8. In de tweede helft liepen de Venrayse handballers van coach Maciej Garkowski, mede door vijf benutte strafworpen van Paul Stroy, uit naar een comfortabele voorsprong en namen uiteindelijk de punten mee naar huis. Voor Manual scoorden Paul Stroy (6x), Okke Boon (5x), Martijn Schutte (4x), Mohammad Jamal beik (3x), Mel Aelmans, Jan Vorstenbos en Joost Ueberbach.

Set Up wint topper tegen Activia

Set Up-Somas Activia 4-0. Setstanden: 27-25, 25-21, 25-22 en 25-22.

Meerlo | De topper in de eerste divisie volleybal leverde een royale zege op voor koploper Set Up. In sporthal 't Brugeind in Meerlo werd nummer twee Somas/Activia 4 met de maximale cijfers verslagen: 4-0.

In de eerste set namen de gasten uit Sint Anthonis een 0-4 voorsprong, waarna Set Up zich goed herstelde en via 13-10, 17-18 en 21-21 in een spannende slotfase toesloeg: 27-25. De tweede set was de beste van de thuisploeg. Set Up nam meteen een 8-3 voorsprong. Activia knokte zich opnieuw terug tot 19-17 en 21-18, maar de Meerlose volleybalsters bleven aan het einde van de rit aan de voordelieg kant van de score: 25-21. De derde set was een kopie van de eerste. De thuisploeg had met name de grootste moeite met het blok van Activia. Set Up had steeds een kleine voorsprong, keek echter aan het einde van de set tegen een kleine achterstand aan: 18-20. Via een goede servicebeurt en door de rust te bewaren, sloeg Set Up uiteindelijk nog toe: 25-22. In de vierde set liep het team van coach Bart Schmeits meteen uit naar 8-6 en 12-8. Dit gaatje was achteraf beslissend, want via 17-13 en 21-18 ging de setwinst vrij gemakkelijk naar de thuisploeg: 25-21. Door de zege verstevigden de Meerlose volleybalsters hun koppositie. Komend weekend is Set Up vrij.

Eerste winst volleybalsters

Activerooy-Peelpush 3 3-2. Setstanden: 18-25, 25-14, 20-25, 25-21 en 15-12.

Venray | De volleybalsters van ActiveRooy wonnen zaterdagavond hun eerste wedstrijd in de derde divisie B. In sporthal De Wetteling werd Peelpush 3 met 3-2 verslagen. In de eerste set speelde de thuisploeg onrustig en maakte teveel eigen fouten. De ging naar de gasten (18-25), waarna ActiveRooy zich herstelde in de tweede set. De verdediging was goed georganiseerd en aanvallend werden de ballen keihard afgemaakt. Dit resulteerde dan ook in een afgetekende 25-14 setwinst.

Nadat Peelpush 3 opnieuw een voorsprong nam (20-25), toonde de thuisploeg veerkracht. In de vierde set (25-21) en de beslissende vijfde set (15-12) namen de Venrayse volleybalsters het initiatief en hielden de zege in eigen huis.