Henk Willems reikte de prijzen uit aan de winnaars van de ballonwedstrijd.
Henk Willems reikte de prijzen uit aan de winnaars van de ballonwedstrijd. Foto: Henk Lammen

Prijzen ballonwedstrijd

Venray | De Venrayse Oldtimer Toertocht 2017 werd ook dit jaar afgesloten met de prijsuitreiking van de traditionele ballonwedstrijd.

De ballonnen van de kinderen zochten tijdens de 23e editie van de oldtimertoertocht het luchtruim om honderden kilometers verder hun bestemming te vinden. De ballon van Jur Schepers (5 jaar) uit Ysselsteyn won de wedstrijd met een afstand van 389 kilometer. Tweede werd Ruben Janssen (1 jaar), eveneens uit Ysselsteyn, met een afstand van 333 kilometer.

Beide winnaars werden van harte gefeliciteerd door bestuursleden van de Stichting Venrayse Oldtimer Toertocht. Een afvaardiging van het goede doel van dit jaar, Alzheimer Café Venray, mocht een cheque van 350 euro in ontvangst nemen. Bestuurslid Henk Willems reikte voor de laatste keer de prijzen uit van de ballonwedstrijd. Na twintig jaar was het voor Willems zijn laatste editie als bestuurslid, waarvan zeventien jaar als voorzitter.

De 23e editie van de toertocht van Venray Oldtimer City trok dit jaar rond 400 deelnemers.

De pleinen in het centrum van Venray stonden weer vol met prachtige juweeltjes van auto's uit lang vervlogen tijden. Veel Britse klassiekers zoals Triumph, MG, Rolls Royce, Wolseley en Austin Healey, maar ook andere klassiekers van Europese makelij zoals Porsche, Mercedes, Citroen, Peugeot en Volkswagen.