Anne-Mieke Ruyten keert met de voorstelling Drs. Down terug in Venray.
Anne-Mieke Ruyten keert met de voorstelling Drs. Down terug in Venray. Foto: Dim Balsem

Ruyten schittert in Drs. Down

Venray | In Schouwburg Venray is op zondag 5 november de voorstelling Drs. Down te zien. Actrice Anne-Mieke Ruyten uit Venray schittert in de rol van de moeder van Lucas.

Kan Lucas met het syndroom van Down met succes een universitaire studie volgen? En helpt zijn academische titel om het meisje van zijn dromen voor zich te winnen? Voor zijn televisieprogramma sprak Ivo Niehe met de Spaanse jongen Pablo Pineda Ferrer. Hij is hoogstwaarschijnlijk de enige 'down' die een universitaire graad gehaald heeft. Die ontmoeting bracht Ivo tot het schrijven van een vernieuwend theaterstuk dat het best te omschrijven is als filmisch muziektheater. "Het gaat over een jongen met het syndroom van down die met de hulp van zijn omgeving de universiteit behaald. Dat is uniek te noemen", vertelt Ruyten het verhaal in een notendop. "Het doel van de voorstelling is te denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Ernaar streven om alles uit het leven te halen." De muzieknummers, de video-inserts, de massascenes en de cast van bekende acteurs maken Drs. Down tot een zeer eigentijds spektakel. Ruyten, die al jaren in Antwerpen woont, verheugt zich op haar thuiskomst in Venray. "Ik geniet ervan om voor eigen publiek op te treden. Deze voorstelling verdient ook een volle bak."

Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via www.schouwburgvenray.nl. Via de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van Peel en Maas TV is een interview te zien met de Venrayse actrice.