BVV'27 dendert over SVOC'01 heen

BVV'27-SVOC'01 5-1 (3-1).

Doelpunten: 25. Roel Verkoijen 1-0; 30. Willem Karman 2-0; 32. Sid Peeters 2-1; 34. Willem Karman 3-1; 48. Joost Wijnhoven 4-1; 78. Sil Arts 5-1.

BLITTERSWIJCK | BVV'27 won thuis de derby tegen SVOC'01 royaal en eenvoudig met 5-1 in de vijfde klasse E. De tricolores waren een maatje te klein voor de ontketende Blitterswijckers.

Na 25 minuten opende Roel Verkoijen de score nadat Joost Wijnhoven de bal teruglegde: 1-0. Willem Karman schoot even later vanaf de rand van het strafschopgebied de 2-0 binnen. SVOC'01 kon daarna iets terugdoen. Uit een aanval over de rechterkant scoorde Sid Peeters de aansluitingstreffers: 2-1. Twee minuten later herstelde Willem Karman de marge weer: 3-1. BVV'27 miste nog veel kansen. Zo trof Lou van Kempen kort voor de pauze de lat. Vlak na de thee brak Roel Verkoijen door over de linkerkant. Vanaf de achterlijn legde hij de bal terug op Joost Wijnhoven die de 4-1 binnenschoot. BVV'27 bleef de tegenstander opjagen en in de 78e minuut was het weer raak. Roel Verkoijen gaf een voorzet aan Sil Arts die de eindstand op 5-1 bepaalde.

Merselo blijft aan kop na zege

Merselo-SVS 3-0 (1-0).

Doelpunten: Nils Jakobs, eigen goal SVS en Tim Philipsen.

MERSELO | Merselo klopte voor eigen publiek laagvlieger SVS uit Stevensbeek moeizaam met 3-0 in de vijfde klasse E. De ploeg van trainer Marcel Peters handhaafde zich daardoor aan de kop van de ranglijst.

Na zes minuten zette Nils Jakobs de geel-zwarten op een 1-0 voorsprong uit een pass van Bas Philipsen. De bezoekers werden enkele keren gevaarlijk via hun snelle spitsen maar scoorden niet. Eenmaal bracht de paal redding voor Merselo en vlak voor de pauze greep keeper Bram van Soest goed in.

Een kwartier na rust viel de 2-0 door een eigen doelpunt van een SVS'er na een verre ingooi van Pim Vermunt. Een kwartier voor tijd kopte Sem Pelzer op de lat uit een corner van Tom Michels. Tim Philipsen reageerde alert en hij kopte de 3-0 binnen. Merselo kreeg nog een penalty toen Robin van Dijck werd gevloerd binnen de zestien. Tim Philipsen miste want hij schoot vanaf elf meter op de keeper.

Komende zondag staat in Blitterswijck de topper tegen achtervolger BVV'27 op het programma.