Sporting overklast door SV United

Sporting ST-SV United 1-11 (1-6).

Doelpunten: Michal Kolodziejski (2x), Indy Philips (4x), Niek van Bergen, Kacper Ciupa (2x) en Rik van de Pasch (2x).

SWOLGEN | De derby Sporting ST-SV United eindigde in een waar doelpuntenfestival (1-11) in de vijfde klasse E. De thuisploeg werd totaal overklast door de aanvalskracht van SV United.

Vanaf de openingminuut drukte SV United de thuisploeg in het defensief. Na tien minuten promoveerde Michal Kolodziejski een hoekschop van Stef Kersten tot de openingstreffer na een misser van doelman Bram Willems: 0-1. De kopjes gingen al snel omlaag bij de thuisploeg en binnen het kwartier was het al 0-3 door twee doelpunten van Indy Philips. De 0-2 viel op aangeven van Michal Kolodziejski en bij de 0-3 kwam de assist van Stef Kersten. Na twintig minuten leek Sporting ST even terug te komen in de wedstrijd toen Ramon Rutten de 1-3 binnenschoot.

De opleving van de thuisploeg was van korte duur. Na een halfuur speelde Michal Kolodziejski zich vrij en hij liet Indy Philips zijn hattrick voltooien: 1-4. Na goed samenspel tussen de twee Polen Kacper Ciupa en Kolodziejski kwam de bal bij Indy Philips die zijn vierde treffer binnen achttien minuten maakte scoorde: 1-5. Net voor de rust was Niek van Bergen er als de kippen bij toen doelman Willems een schot van Kacper Ciupa losliet: 1-6.

Na de pauze gaf Willem Peters een diepe bal op Michal Kolodziejski die de stand op 1-7 bracht. Uit een hoekschop kopte Kacper Ciupa de 1-8 binnen. Vijf minuten later scoorde Ciupa wederom uit een hoekschop: 1-9. De ingevallen Rik van de Pasch tekende voor de dubbele cijfers na een mooie aanval: 1–10. Rik van de Pasch zorgde ook voor het slotakkoord: 1-11.

Positief en negatief clubrecord

SWOLGEN | De fusieclubs Sporting ST en SV United braken zondag in hun onderlinge derby beide een clubrecord.

SV United, opgericht in 2005, won nog nooit met dubbele cijfers. Terwijl Sporting ST, ontstaan in 2010, niet eerder verloor met dubbele cijfers.

Sporting ST moest wel twee keer negen doelpunten incasseren. In mei 2016 werd thuis met 0-9 van Meterik verloren. En in maart van dit jaar won Grashoek met 1-9 in Swolgen.

SV United won al een keer met negen treffers. Dat was in februari 2015 toen uit bij VCH met 1-9 werd gewonnen. Daarvoor werden al eens Ysselsteyn (november 2006) en SVOC'01 (december 2015) met 8-0 geklopt. Het was zondag voor Sporting-trainer Han Friesen geen prettig weerzien met zijn oude club. De Meerlonaar was vele jaren als (jeugd)trainer verbonden aan SV United.