Leunen onderuit tegen SVEB

SVEB-Leunen 3-2 (1-1).

Doelpunten: Pim Weijs en Frank Gielens (strafschop).

BROEKHUIZENVORST | Leunen ging in Broekhuizenvorst met 3-2 onderuit tegen SVEB in de vierde klasse E.

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong: 1-0. Na een kwartier bracht Pim Weijs de stand in evenwicht met een schot vanaf de rand van de zestien: 1-1. Het was een rommelig duel waarin de Leunse defensie te veel ruimte weggaf aan de SVEB-aanvallers. Ook hanteerden de oranje-witten te vaak de lange bal in plaats van achteruit op te bouwen.

Na de pauze nam de thuisploeg opnieuw de leiding: 2-1. Leunen zat niet goed in de wedstrijd en een kwartier voor tijd viel de beslissing toen verdediger Jessy de Kok in zijn eigen doel schoot: 3-1. Leunen kreeg even later nog een strafschop na een handsbal in de zestien. Vanaf de penaltystip schoot Frank Gielens de 3-2 binnen maar verder kwam Leunen niet.

Holthees na pauze totaal overlopen

Holthees-America 1-7 (1-1).

Doelpunt: Stef Janssen.

HOLTHEES | Holthees verloor de thuiswedstrijd tegen America met 1-7 in de vijfde klasse E. Daar zag het halverwege bij een ruststand van 1-1 niet naar uit.

Bij Holthees, dat in de eerste vier duels slechts drie tegentreffers incasseerde, was het in de tweede helft open huis waarvan de bezoekers gretig profiteerden.

Stef Janssen zette na twintig minuten de thuisclub op voorsprong met een kopbal uit een vrije trap van Roy Coppus: 1-0. Vanaf de aftrap viel direct de 1-1 gelijkmaker. America werd sterker maar miste enkele goede kansen waardoor Holthees verder ongeschonden het rustsignaal haalde.

Toen net na de pauze de 1-2 viel was het hek van de dam. Ondanks enkele goede reddingen van keeper Marco Rijnen voerde America met de regelmaat van de klok de score op naar 1-7.

Ysselsteyn na rust voorbij MULO

Ysselsteyn-MULO 2-0 (0-0).

Doelpunten: Wout Gommers en Dennis Teunissen.

YSSELSTEYN | Nieuwkomer Ysselsteyn pakte zijn derde thuiszege op rij in de derde klasse C door medepromovendus MULO met 2-0 te verslaan.

Op 3 mei 2015 troffen beide clubs elkaar voor het laatst. Het was op de slotdag van de competitie in een rechtstreeks degradatieduel. Ysselsteyn won met 4-3 waardoor MULO naar de vijfde klasse degradeerde. De Helmonders herstelden zich snel en na twee promoties op rij treffen ze Ysselsteyn nu in de derde klasse.

MULO opende sterk maar gaandeweg nam Ysselsteyn het initiatief over. Dat resulteerde voor rust al in een paar kansen. Na de thee was Ysselsteyn de beste ploeg en in de 53ste minuut werd het overwicht in een doelpunt uitgedrukt. De opgekomen Wout Gommers scoorde met een prachtige kopbal uit een corner van Martijn Janssen: 1-0.

Doordat MULO probeerde iets te forceren kreeg Ysselsteyn ruimte voor gevaarlijke uitvallen. Maar het vizier stond niet op scherp. In de 65e minuut misten de Helmonders een dikke kans op de gelijkmaker. Dit was ook het laatste wapenfeit van MULO. Een kwartier voor tijd werd een corner van Martijn Janssen koppend weggewerkt. De bal kwam bij Dennis Teunissen die vanaf twintig meter vernietigend uithaalde: 2-0. In de slotfase had de score nog hoger kunnen uitvallen.