SSS'18 wint royaal van BVV

SSS'18-BVV 4-1 (2-0).

Doelpunten: 20. Stan Venhuizen 1-0; 43. Bas Joosten 2-0; 70. Murat Dogan 2-1; 79. Koen van Bree 3-1; 86. Koen Verlinden 4-1.

SSS'18: Massop; Wijenberg, Venhuizen, Rutten en Kuenen; Voesten, Lucassen en Koen van Bree; Botden, Joosten en Verlinden.

OVERLOON | SSS'18 won zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen BVV op kunstgras royaal met 4-1 in de tweede klasse H. Het duel was een dag vervroegd vanwege de jaarlijkse tentfeesten in Overloon.

In vergelijking met de vorige thuiswedstrijd tegen EVVC had trainer Ruud Vermeer twee wijzigingen in de aanvalslinie aangebracht. Thomas Botden en Bas Joosten namen de plaatsen in van Frank Hendriks en Renell Luydens. Het was de eerste keer in deze competitie dat Bas Joosten, terug van een blessure, in de basisopstelling verscheen.

Op de ranglijst ontliepen beide ploegen elkaar niet veel maar zaterdag op het kunstgrasveld had SSS'18 duidelijk meer in zijn mars, De Overloners wisten de opbouw van de tegenstander uit Den Bosch snel te verstoren en in de omschakeling werden de ruimtes goed benut door de balsterke Bas Joosten en Koen Verlinden.

De openingsfase was nog voor het technisch vaardige BVV. Al snel kreeg SSS'18 meer grip op het middenveld. In de 20e minuut gaf Thomas Botden, na een afgeslagen corner, vanaf rechts een strakke voorzet die door de opgekomen verdediger Stan Venhuizen van dichtbij werd binnengetikt: 1-0. De ban was gebroken en de geel-zwarten creƫerden veel kansen. Koen Verlinden trof uit een vrije trap de paal. Vlak voor rust kreeg Bas Joosten een afgeslagen bal voor de voeten en hij schoot in een wirwar van spelers raak: 2-0.

Na rust ging BVV wat compacter spelen en werd sterker. De snelle Imad Hamria was vaak een plaag voor de Overloonse verdediging. Nadat Ken Wijenberg met een prachtig afstandschot de kruising trof, viel aan de andere kant de aansluitingstreffer. Bij een scrimmage voor het doel kon de Overloonse defensie de bal niet weg krijgen. De ingevallen Murat Dogan profiteerde en verschalkte Thomas Massop van dichtbij: 2-1. De Overloners herstelden weer snel de marge. Een afgeslagen vrije trap belandde bij Koen van Bree die de 3-1 binnenschoot. Vlak daarna moest BVV-aanvoerder Ilias Sadqi na twee keer geel met rood het veld. Daarmee was het verzet gebroken. Koen Verlinden kon alleen op het doel afgaan en hij schoof de 4-1 binnen.