Afbeelding
Foto:

Ballonvaart na klinkeractie

Leunen | De winnaars van de klinkeractie van afgelopen voorjaar namen zondag 15 oktober hun bijzondere prijs in ontvangst. Deze actie was een initiatief van de werkgroep Herinrichting Dorpskern Leunen.

Huis aan huis werd in Leunen gevraagd of inwoners van het dorp een of meerdere vierkante meters klinkers wilde kopen voor de herinrichting van de dorpskern. Voor elke symbolische vierkante meter klinkers kregen de kopers een lot. Tijdens de kermis werden vijf winnaars uitgeloot, die als prijs een ballonvaart mochten maken.

André van Maarschalkerwaard van Altocumulus Balloonadventures nam de winnaars mee. Om even voor 17.00 uur in de middag stegen ze op vanaf het grasveld bij basisschool De Hommel in Venray. De belangstelling was groot en de winnaars hielpen mee de ballon gereed te maken. Van Maarschalkerwaard, de ballonbestuurder, gaf van tevoren aan dat de reis richting Gennep zou gaan, maar uiteindelijk landde de ballon, na over onder meer over de Maas en de sluis in Sambeek gevlogen te hebben, in Heijen. Na de wilde landing werd er natuurlijk getoost op de goede afloop. De winnaars waren allemaal enthousiast over de ballonvaart.

Op de foto de prijswinnaars vlak voor hun vertrek.