Gretig Volharding scoort vijf keer

Volharding-Venhorst 5-0 (3-0).

Doelpunten: 6. Joep Beurskens 1-0; 35. Joep Beurskens 2-0; 42. Marc van Rens 3-0; 55. Nino Janssen 4-0; 67. Kas van den Bosch 5-0. Scheidsrechter: Hodzelmans (Echt). Toeschouwers: 150. Kaarten: geen.

Volharding: Wieleman; Janssen, Gerrits, Kessels en Albers (70. Van Kempen); Stevens, Evers en Beurskens (57. Van den Bosch); Schepens, Van Rens en Brouwer (66. Tissen).

VIERLINGSBEEK | Volharding won thuis vrij eenvoudig met 5-0 van de zwakke hekkensluiter Venhorst in de tweede klasse H. Daarmee herstelden de Vierlingsbekers zich uitstekend van de 4-0 nederlaag bij Erp.

Volharding kon niet beschikken over doelman Job Vullings en captain Jip Verstegen die eind oktober traditioneel een weekeindje weg zijn met hun Maashese vriendengroep. Mark Blenckers zit nog in de lappenmand maar Joep Beurskens keerde terug van een blessure. Hij was de grote uitblinker bij de rood-witten.

Met Gerben Wieleman onder de lat zetten de Vierlingsbekers de tegenstander vanaf het beginsignaal onder stevige druk. In de 6e minuut verschalkte Joep Beurskens keeper Daan Fonken met een schuiver: 1-0. Na een klein kwartier kregen de gasten hun enige echt grote kans. Na een missertje van Roel Gerrits verdween de halve omhaal van Thijs van Sleeuwen net naast het doel. Het grote overwicht van de thuisclub leverde tien minuten voor rust de tweede treffer op. De uitstekend spelende Wouter Evers stuurde Jeroen Schepens de diepte in. Schepens haalde de achterlijn en gaf een gave trekbal op de meegelopen Joep Beurskens die met links koeltjes afrondde: 2-0.

Vlak voor de pauze legde Tom Kessels aan voor een vrije schop. Doelman Fonken kon de bal niet klemvast pakken waarna Marc van Rens in de rebound toesloeg: 3-0.

Na rust bleef Volharding gretig de aanval zoeken. In de 55e minuut kopte de opgekomen rechtsback Nino Janssen, uit een hoekschop van Joep Beurskens, de 4-0 binnen. Het was de laatste actie van Beurskens die vervangen werd door Kas van de Bosch. Deze invaller voerde halverwege het tweede bedrijf de score op naar 5-0 op aangeven van Nino Janssen. Twintig minuten voor tijd maakte Patrick van Kempen zijn rentree na een blessureperiode. In de slotfas liet Volharding de teugels vieren en kreeg Venhorst nog kansjes op een eretreffer. Maar Gerben Wieleman hield zijn doel schoon.