Leunen niet gerust op stemming raad

LEUNEN | Het Polenhotel staat dinsdag opnieuw op de raadsagenda. De vorige keer staakten de stemmen: dertien voor, dertien tegen. Als de uitkomst dinsdag hetzelfde blijft, dan is voor Leunen de strijd gestreden en is het complex voor 288 arbeidsmigranten definitief van de baan.

Door Henk Willemssen

Maandag in de dorpsraadvergadering was voorzitter Jeroen van de Leur er niet helemaal gerust op. De vorige keer was Samenwerking, tegenstander van het Polenhotel, niet compleet omdat Bernie van Lierop vanwege ziekte ontbrak. "We hebben contact gehad met Samenwerking en nu zal de fractie compleet zijn", vertelde Van de Leur. "Of de duvel ermee speelt is er nu een afscheiding bij de SP. Ook dit past wel in het scenario. Het is een soap aan het worden." De dorpsraadvoorzitter hoopt en verwacht dat ex-SP'er Wim Schellen, die nu een eenmansfractie vormt, net als de vorige keer tegen zal stemmen. "Ik ga hem hierover nog bellen." Tevens vreest de dorpsraad dat initiatiefnemer Hoex/Maessen niet stilzit en mogelijk probeert raadsleden op andere gedachten te brengen. "Van Samenwerking en SP weten we dat er tot nu toe geen enkel contact of lobby is geweest. Wel zou Hoex/Maessen dinsdag een aangepast plan in stemming willen laten brengen, maar dat is geweigerd." De stichting Passend Plan Melkfabriek had onlangs een gesprek met directeur Roland Hoex. "Dat verliep positief. Hoex/Maessen staat nu wel open voor onze
ideeën", zegt Marcel Vogelsangs van de stichting. "Sinds de laatste raadsvergadering is er een andere situatie ontstaan. Wij willen in gesprek blijven om tot een goede oplossing te komen." Dinsdagmiddag zat de stichting aan tafel met het college. Vogelsangs verwacht geen verrassende uitkomst van de raadsvergadering. "Nee, de argumenten zijn niet veranderd en het plan is nog hetzelfde. Dus we moeten erop vertrouwen dat de stemming niet anders uitvalt. Anders zouden de raadsleden toch hun geloofwaardigheid verliezen."