De Venrayse spits Dimitris Touratzidis (links) scoorde niet maar was wel betrokken bij beide treffers.
De Venrayse spits Dimitris Touratzidis (links) scoorde niet maar was wel betrokken bij beide treffers. Foto: Lotte Kamphuis

Venray trekt aan kortste eind

Venray-Chevremont 2-3 (0-2).

Doelpunten: 19. Tim Blättler 0-1; 39. Tim Blättler 0-2; 65. Bram Vievermans 1-2; 85. Jarno Peeters 2-2; 86. Daniël Meijer 2-3. Scheidsrechter: Linders (Munstergeleen). Toeschouwers: 175. Gele kaart: Danny Pelzer, Joy Koenen (Venray) en Casper Robijns (Chevremont).

SV Venray: Stiphout; Wismans, Koenen, Van Dijck en Van der Waerden (28. Willemse); Pelzer, Van Mil en Peeters; Deenen (46. Vievermans), Touratzidis en Shala.

Door Henk Willemssen

VENRAY | Venray verloor de thuiswedstrijd tegen Chevremont met 2-3 in de eerste klasse D. Het was een duel met twee totaal verschillende helften. Voor de pauze had Venray weinig in te brengen en keek halverwege tegen een 0-2 achterstand aan. Na de thee waren de rollen omgedraaid. Maar de winst ging op de valreep toch naar de Zuid-Limburgers.

Trainer Stef Sijbers had zijn basisopstelling van een week eerder tegen Hoensbroek (3-2 winst) intact gelaten. De Venraynaren bewaarden geen goede herinneringen aan Chevremont. De laatste twee ontmoetingen in het seizoen 2015/16 gingen beide kansloos verloren. Na de 7-0 uitnederlaag ging Venray thuis met 1-5 onderuit. Chevremont werd kampioen maar moest na een jaar de hoofdklasse alweer verlaten. De nieuwe ervaren trainer Jan van Dijk, die onder meer FC Groningen, Roda JC, VVV en Helmond Sport onder zijn hoede had, beschikt over een snel en technisch vaardig elftal. Daar had Venray in de eerste helft nogal wat moeite mee. "We werden verrast door hun speelwijze", zei Stef Sijbers. "Chevremont speelde met een extra middenvelder en had voorin beweeglijke spitsen." Daarnaast heeft de Kerkraadse ploeg met spits Tim Blätter (ex-Roda JC) de topschutter van 1D in huis. Blätter werd in de openingsminuten al twee keer gevaarlijk maar het liep telkens goed af. Het was een aanvallend duel want ook Venray kon een paar keer uitbreken. Dimitris Touratzidis schoot voorlangs en even later werd een doelpoging van Wesley Deenen nog net geblokt door een verdediger.

Chevremont nam het duel steeds meer in handen en het Venrayse doel kwam onder grote druk te staan. De vleugelbacks Jordy Wismans en Ruben van der Waerden hadden het lastig tegen de sterk opkomende Zuid-Limburgers. Na een voorzet vanaf de linkerkant stond Tim Blättler op de juiste plek: 0-1. Stef Sijbers liet direct daarna Robert Willemse warmlopen. Hij ging centraal achterin spelen waardoor Joy Koenen de linksbackpositie overnam van de gewisselde Ruben van der Waerden. Desondanks bleven de Zuid-Limburgse aanvalsgolven komen. Jordy Wismans kon opnieuw een voorzet van de zijkant niet voorkomen en wederom toonde Tim Blättler zich trefzeker: 0-2. Richting het rustsignaal leefde Venray een beetje op. Gastendoelman Mark Voss reageerde uitstekend op een uithaal van Danny Pelzer. Vlak voor de pauze ontsnapte de thuisploeg nog aan een grotere achterstand.

"Tijdens de rust hebben we het omgezet", verklaarde Stef Sijbers. "Die nummer acht kreeg op het middenveld te veel vrijheid. Daar hebben we een mannetje opgezet. In de tweede helft hebben we het goed opgepakt en kwam Chevremont er niet meer aan te pas." Bram Vievermans, ingevallen voor Wesley Deenen, liet al direct een goede actie zien. Op aangeven van Armend Shala tikte Dimitris Touratzidis de bal net langs het doel. Aan de overzijde reageerde keeper Sam Stiphout attent toen Brian Jacobs voor hem opdook. In de 65e minuut viel de aansluitingstreffer. Op aangeven van Touratzidis snelde Bram Vievermans, net 18 jaar geworden, vanaf links alleen op het doel af en hij rondde koeltjes af: 1-2.

Venray joeg op de gelijkmaker. Die viel vijf minuten voor tijd. Een omhaal van Dimitris Touratzidis belandde op de lat. De attente Jarno Peeters scoorde in de rebound de 2-2. Vanaf de aftrap kon Chevremont zomaar doorlopen naar het doel: 2-3. Sijbers: "Totaal onnodig. We letten na die 2-2 niet op waardoor het bij ons helemaal openlag. Dit mag gewoon niet gebeuren".