Pachamama

Meerlo | Bij galerie Pachamama van Floor Hermans in Meerlo start op vrijdag 3 november een tentoonstelling met werken van Marina Alnahi en Safia Boulghalg.

Marina Alnahi is afkomstig uit Syriƫ en woont sinds een jaar met haar man in Horst. In haar geboorteland illustreerde ze tijdschriften en verzorgde ze workshops. Nu wordt ze voor de tweede maal in de gelegenheid gesteld om haar teken/schilderwerken te exposeren nadat ze eerder was opgemerkt tijdens de Open Monumentendag in de kerk van Swolgen. Vluchtelingenwerk Nederland (regio Zuid) heeft op haar website aandacht besteed aan deze expositie. De expositie start op vrijdag 3 november om 20.00 en is tot en met zondag 3 december. De galerie is gedurende die weken op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 geopend en door de week op afspraak: galeriehouder Floor Hermans, telefoon: 0478691164, email: fhermans@kpnmail.nl.

Moravanka

Overloon | De Tsjechische blaaskapel Moravanka komt op zaterdag 28 oktober voor een optreden naar Overloon op uitnodiging van blaaskapel Freunde Echo. Freunde Echo opent de avond om 19.30 uur in De Pit in Overloon. Sinds de oprichting van Moravanka is nog altijd Jan Slabak de muzikaal leider. Moravanka bestaat uit Ivana Slabakova, Daniela Magalova, Bretislav Orsicka, Jan Slabak en Frantisek Uher als vaste gastzanger. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.blaaskapel.nl of bij Ton Keizers via telefoon (0478)642399.