Contract zwembad voor vijftien jaar

VENRAY | In de laatste raadsvergadering van 19 september werd nog geen besluit genomen over een nieuwe 20-jarige overeenkomst met Laco over zwembad De Sprank. InVENtief en PP2 dienden een motie in om het contract te wijzigen.

De overeenkomst wordt, op verzoek van beide partijen, aangegaan voor vijftien jaar met een mogelijke verlenging van nog maximaal vijf jaar. Op 31 oktober staat het aangepaste contract op de raadsagenda.

Aanvankelijk wilde de gemeente een verbintenis van twintig jaar met een verlenging van twee jaar. InVENtief en PP2 wijzen erop dat het zwembad al bijna 23 jaar oud is en na veertig jaar is afgeschreven. Daarnaast is er zo'n vijf jaar nodig voor de zoektocht naar een nieuwe accommodatie. Door het contract te wijzigen kan de gemeenteraad over vijftien jaar, in 2033, tijdig een besluit nemen over de toekomst. Het zwembad zal dan niet alleen technisch maar ook qua concept zijn afgeschreven. Mogelijk moet er op een andere locatie in Venray een nieuwe zwemvoorziening komen of kan met een grondige renovatie de huidige accommodatie worden opgeknapt. Voor het onderzoek en de realisatie ervan is nu een periode van vijf jaar gereserveerd.

De contractaanpassing is met Laco besproken en de huidige exploitant is ermee akkoord gegaan. Tevens is afgesproken dat op kosten van de gemeente iedere vijf jaar een inspectie wordt gehouden vam het onderhoud van het gebouw en de installaties.

Het huidige zwembad draait met een verlies van ongeveer drie ton per jaar. Hiervan gaat de gemeente in de nieuwe overeenkomst, die op 1 mei 2018 ingaat, 225.000 euro voor haar rekening nemen.