Deken Harrie Smeets krijgt de APK plak
Deken Harrie Smeets krijgt de APK plak Foto: Lotte Kamphuis

APK-plak voor deken Smeets

Venray | Deken Harrie Smeets van Venray ontvangt op vrijdag 17 november de APK-plak.

In de septembervergadering van de Ald Prinse Kompeneej Rooy is unaniem besloten om deken Smeets met deze onderscheiding te eren. De onderscheiding word jaarlijks uitgereikt aan een persoon of vereniging die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor de regio. Een aantal criteria zijn, oprecht betrokken bij de samenleving, levenskunst en humor. Sinds 2004 is Smeets deken in Venray. Hij is overal aanwezig en is oprecht betrokken bij de vreugde maar ook bij het verdriet van zijn parochianen.

Deken Smeets vierde in juni zijn zilveren priesterjubileum

Deken Smeets is iemand die inspireert en verbindt. De oprechte betrokkenheid komt onder meer tot uiting bij zijn tomeloze inzet voor de jeugd. Smeets is onder meer voorzitter van de Stichting Wilhelmina Sangers cultuurprijs en de stichting Limburgse bedevaart naar Lourdes. Ook zet hij zich in voor het behoud van de eigen Limburgse cultuur en voor de in standhouding en restauratie van kerken en beelden en natuurlijk het behoud van de kathedraal van de Peel met zijn rijke kunst- en cultuurschatten. Bij de Franciscusgroep in Venray draagt de deken bij aan de ondersteuning van vluchtelingen en asielzoekers. Deken Smeets zegent jaarlijks de kermis en de heilige mis op carnavalszondag. Dit doet hij op zijn eigen, humoristische wijze.

Ook de afgelopen kermis zegende deken Smeets de kermis in

De plak wordt uitgereikt tijdens het traditionele Hazediner van de APK. Tijdens deze avond is er de gelegenheid deken Smeets te feliciteren tussen 21.00 en 22.00 uur bij restaurant BRL aan de Hoenderstraat 10 in Venray. Foto: Henk Lammen.