Handbalsters revancheren zich

Manual-Meos 2 23-18 (10-8). Doelpunten Manual: Joy Jakobs (9), Ankie Billekens (7), Jonna Kessels (4), Maaike Lipman, Jantine Rongen en Marcia Geurts.

Venray | De handbalsters van Manual wonnen zaterdagavond in de tweede klasse met 23-18 van Meos 2. Met de zege herstelde Manual zich van de nederlaag van een week eerder tegen De Sprint 2 (20-23). Manual begon sterk met goede en snelle combinaties. In het verloop van de eerste helft kwamen de gasten nog wel terug, maar de thuisploeg ging toch met een 10-8 voorsprong rusten. In de tweede helft stond de verdediging van Manual uitstekend en de gasten wisten moeilijk tot scoren te komen. Manual liep regelmatig scorend uit naar een prima zege. Komend weekend is Manual vrij.

De doelpunten van Manual werden gemaakt door Joy Jakobs (9), Ankie Billekens (7), Jonna Kessels (4), Maaike Lipman, Jantine Rongen en Marcia Geurts.

Monsterscore handballers: 34-6

Manual-Acritas 2 34-6 (13-2). Doelpunten Manual: Okke Boon en Martijn Schutte (beiden 6x), Kingsley Lamptey, Driek Gabriƫls en Paul Stroy (allen 4x), Bennie Beekers en Ruben Albers (beiden 3x), Sander Barents, Jan Vorstenbos, Maarten Lucassen en Jochem Duisters.

Venray | In de tweede klasse behaalden de handballers van Manual een monsterscore in de thuiswedstrijd tegen Acritas 2: 34-6. Met een overvolle wisselbank, aangevuld met A-spelers, ging Manual goed van start door snel te scoren en uit te lopen. Na twintig minuten stond het 7-0 en wist keeper Oscar Logister, met zeer fraaie reddingacties, alles buiten zijn doel te houden. Met een 13-2 voorsprong ging de thuisploeg de rust in. Meteen na de pauze ging Manual op volle kracht door en werd uit de ene na de andere break-out gescoord. Snelle aanvallen van Kingsley Lamptey en Driek Gabriƫls, samen goed voor maar liefst acht doelpunten, zorgden ervoor dat Manual flink uitliep en zelfs de 30 doelpuntengrens passeerde.

In de eindfase had de tegenstander met een kleine wisselbank weinig kracht over en stond uiteindelijk de 34-6 eindstand op het scorebord.

Tafeltennisjeugd op dreef in Hoorn

Hoorn | Afgelopen zondag speelden zes jeugdleden van Red Stars met een B-licentie hun eerste ranglijsttoernooi van dit seizoen in Hoorn.

Het beste resultaat werd behaald door Sem van Gameren bij de jongens kadetten met een finaleplaats en hierin was een speler van Taverzo uit Zoetermeer de meerdere. In dezelfde klasse werd Jules Holtman in zijn zeskamp tweede en uitgeschakeld in de kwartfinale. Siem Janssen speelde bij de jongens junioren een goede poule, maar wist zich niet te plaatsen voor de vervolgronden. Gijs Vreugdenhil speelde bij de jongens pupillen een sterke poule waarin hij als tweede eindigde en dus naar de vervolgronden. Hier werd hij uitgeschakeld in de kwartfinale via verlies tegen een speler uit Amsterdam. Esmee Eeren en Eline Smeets kwamen uit bij de meisjes kadetten en beiden lieten zien na een moeilijke start wel hun mannetje te kunnen staan. Uiteindelijk werd Eline derde en dus net niet verder met twee zeges en Esmee eindigde op de laatste plaats. Op zondag 22 oktober wordt in het tafeltenniscentrum in Venray de afdelingsronde van de NJM 2017-2018 gespeeld met een grote delegatie jeugdspelers van Red Stars aan de start. De wedstrijden beginnen om 9.00 uur.

In Leiden spelen Emma van der Zanden en Kas van Oost mee bij de Nederlandse Jeugdmasters.

Kevin van Leuven tweede

Assen | Motorcoureur Kevin van Leuven uit Swolgen heeft afgelopen weekend met succes deelgenomen aan de laatste twee races op het TT-circuit van Assen.

Van Leuvens kwalificatie verliep zonder problemen en hij noteerde de tweede startplek achter Van Straalen, maar voor Van der Sluis. De twee races die volgden waren erg spannend. In de eerste race had Van Leuven problemen met de grip en eindigde als derde op het podium. De tweede race werd een duel tussen Van Leuven en Van der Suis om de tweede plek. Van Leuven kon tot de laatste ronde Van der Sluis achter zich houden, maar maakte een foutje en moest met een derde plek genoegen
nemen.

Van Leuven heeft ondanks wat problemen in de eerste helft van het seizoen toch de tweede plek in het kampioenschap gepakt. Een mooi resultaat in het eerste jaar van het Limburgse