Hockeyers winnen spektakelstuk

Venray-Tegelen 8-5. Doelpunten Venray: Roy de Rijk en Stan Deeks (beiden 2x), Guido Pop, Cornfiel Kroon jr., Lars van Ampting en eigen doelpunt Tegelen.

Venray | De hockeyers van Venray wonnen op eigen veld in een spektakelstuk van Tegelen: 8-5. Daarmee revancheerde de thuisploeg zich voor de nederlaag een week eerder in en tegen Boxmeer (4-3).

Venray opende het doelpuntenbal al na 26 seconden. Cornfiel Kroon jr. bekroonde een schitterende aanval met de openingstreffer. Binnen vijf minuten was het duel vroegtijdig beslist door treffers van Roy de Rijk en Guido Pop: 3-0. Venray speelde een volwassen eerste helft en via een tweede treffer van De Rijk en Lars van Ampting, debutant in heren 1, werd de ruststand bepaald op 5-0. Na de pauze ging de thuisploeg vrolijk verder met scoren. Via Stan Deeks en een eigen doelpunt liep Venray uit naar 7-0.

Van het georganiseerde spel van de eerste helft was daarna niets meer zichtbaar. Venray leek een zonnesteek te hebben opgelopen en de ene na de andere bal werden slordig ingeleverd, fouten werden gemaakt en onnodige strafcorners werden weggeven. Daar wist Tegelen wel raad mee. Tegelen scoorde in deze rommelige fase maar liefst vijf keer. Stan Deeks maakte tussendoor nog wel de achtste treffer voor Venray dat de punten verdiend in eigen huis hield. Met twaalf punten uit zes duels staat nu vierde in de derde klasse met slechts drie punten achterstand op de beide koplopers, Boxmeer en Blerick. Komend weekend zijn de Venrayse hockeyers vrij.

Royaal verlies Merselo: 3-15

Merselo-Emos 3-15. Doelpunten Merselo: Aniek van den Heuvel, Anke Zegers en Angela Litjens.

Merselo | Merselo werd zondagmiddag in eigen huis hard over de knie gelegd door Emos. De eersteklasser uit Merselo verloor met 3-15 van de nummer drie uit Schaijk. Volgens speelster Aniek van den Heuvel was de uitslag terecht. "Zij waren een maatje te groot voor ons. Emos speelde erg fysiek en wij waren veel zoekende." Aniek van den Heuvel, Anke Zegers en Angela Litjens maakten allen een doelpunt voor Merselo.

Merselo is de eerste helft van de veldcompetitie geƫindigd op een zesde plaats en maakt zich nu op voor de zaalcompetitie die over enkele weken begint.