De Peelkorf verliest: 14-10

Rosolo-De Peelkorf 14-10 (6-3). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten (2), Tina Janssen (2), Linda Verlijsdonk (2), Lieke Thomassen, Eline Claessens, Loes van Dijck en Lisa Verlijsbonk.

Reusel | De korfbalsters van Peelkorf gingen zondagmiddag in Reusel onderuit tegen Rosolo. De thuisploeg was uiteindelijk met 14-10 te sterk voor de topklasser uit Ysselsteyn. Rosolo kwam al in de eerste helft op een riante voorsprong van 6-3. Dat gat kon Peelkorf niet dichten. De doelpunten van Peelkorf kwamen op naam van Marly van Asten (2), Tina Janssen (2), Linda Verlijsdonk (2), Lieke Thomassen, Eline Claessens, Loes van Dijck en Lisa Verlijsbonk. Aan het einde van de eerste helft van de veldcompetitie staat De Peelkorf voorlaatste met drie punten uit zeven duels. Prinses Irene staat puntloos onderaan in de topklasse.

Oranje Wit opnieuw zonder punten: 19-14

Stormvogels-Oranje Wit 19-14 (11-6). Doelpunten Oranje Wit: Maureen Drabbels (4), Steffie van Rooij (3), Jessica Klaassens (2), Carlijn Bonants (2), Aniek Drabbels, Kim Hendrix en Mandy Litjens.

Luyksgestel | Oranje Wit heeft de laatste wedstrijd op het veld verloren op bezoek bij De Stormvogels. De korfbalsters uit Leunen verloren met 19-14 (11-6). "In de beginfase werden we verrast door hun snelle en dynamische spel", zei speelster Aniek Drabbels. De thuisploeg was trefzeker en vrij snel keek Oranje Wit al tegen achterstand van 3-1 aan. Oranje Wit werd vervolgens scherper in de afronding en kon gelijk komen op 5-5. Toch bleef het aanvalsspel van de gasten rommelig en moeizaam waardoor er weinig doelpunten vielen in de eerste helft. Stormvogels bleef daarentegen veel kansen creƫren en dit resulteerde in een ruststand van 11-6. In de tweede helft leek Oranje Wit iets meer grip te krijgen op het spelletje van de tegenstander. In de aanval werd beter naar elkaar gekeken en het lukte Oranje Wit om de achterstand nog te verkleinen tot drie doelpunten. Het gat bij rust bleek uiteindelijk te groot om te overbruggen. Na zeven wedstrijden neemt Oranje Wit de vijfde plek in op de ranglijst in de hoofdklasse. Komende week start de voorbereiding op de zaalcompetitie.