Werk aan het spoor

Vanwege werkzaamheden door ProRail aan de spoorlijn Nijmegen – Venlo is de spoorwegovergang Witte Vennenweg van zaterdagochtend 28 oktober 01.00 uur tot maandagochtend 30 oktober 05.00 uur afgesloten. De overgang is tijdens de werkzaamheden voor alle verkeer afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Bekendmakingen

Vanaf donderdag 26 oktober maakt de gemeente via de Peel en Maas weer wekelijks bekend welke plannen, besluiten, vergunningen en verordeningen er zijn binnen de gemeente Venray. U kunt zo zien of er misschien iets gaat veranderen in uw buurt. De bekendmakingen blijven beschikbaar via
www.venray.nl.

Inloopavond seismisch onderzoek

In november voert Geothermie Brabant B.V. vibro seismisch onderzoek uit in onze gemeente. Dit gebeurt met drie vrachtwagens, die aan de hand van trillingen de onderliggende grondlagen in beeld brengen. Aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek wil Geothermie Brabant B.V. inzicht krijgen in de opbouw van de diepere ondergrond. Op basis van deze informatie kan een schatting worden gemaakt van de aanwezigheid en de omvang van potentiële mogelijkheden van geothermie. Geothermie is een van de manieren om het warmteverbruik in Nederland te verduurzamen. Bij geothermie wordt gebruik gemaakt van de aardwarmte uit de diepere bodemlagen.

Locatie onderzoek

Het onderzoek word grotendeels uitgevoerd op wegen binnen de gemeente Deurne en ook in de gemeenten Venray, Horst aan de Maas en Gemert-Bakel. In de gemeente Venray is het onderzoek gelegen op drie lijnen in het westelijk deel van de gemeente en loopt over (delen van) de wegen N277, Ysselsteynseweg en de Steegse Peelweg. Kijk voor de plattegrond op www.venray.nl.

Inloopavond

Geothermie Brabant B.V. organiseert een inloopavond over dit seismisch onderzoek op donderdag 26 oktober in het gemeentehuis van Deurne, Markt 1. U kunt binnenlopen tussen 18.30 uur en 21.30 uur. Aanmelding voor de inloopavond is niet noodzakelijk. Tijdens de inloopavond wordt u geïnformeerd over de aard van het seismisch onderzoek en geothermie. Vanzelfsprekend krijgt u tijdens deze avond alle gelegenheid om vragen te stellen.

Meer informatie

Vanaf de week van maandag 23 oktober kunt u voor informatie terecht op de website www.geothermiebrabant.nl. Heeft u voor die tijd al een vraag? Stuurt u dan een e-mail naar info@geothermiebrabant.nl.

Nachtsluiting HAP Venray

Sinds 1 april 2017 is er sprake van een nachtelijke sluiting van de Huisartsenpost in Venray. Tussen 23.00 uur 's avonds en 8.00 uur 's morgens kunt u een beroep doen op de Huisartsenpost in Venlo. De klankbordgroep HAP Venray wil graag meer inzicht krijgen naar de gevolgen van dit besluit. Heeft u een ervaring of kent u mensen met ervaringen naar aanleiding van dit besluit? Dan mag u uw mening mailen naar de voorzitter van de Klankbordgroep HAP Venray Mevr. Jeanne Hendrix, Jeanne.Hendix@home.nl.