Maartje Janssen gaat met een doorloopbal voor succes.
Maartje Janssen gaat met een doorloopbal voor succes. Foto: Rikus ten Brücke

Zege ontglipt SVOC'01

Oirlo | De korfbalsters van SVOC'01 hadden de zege zondagmiddag op eigen veld voor het grijpen tegen Corridor. Uiteindelijk kon de fusieclub uit Oirlo en Castenray de voorsprong niet vasthouden: 11-11. Door het gelijkspel staat de overgangsklasser halverwege op de vierde plek in de veldcompetitie. Over enkele weken start de competitie in de zaal.

door Willem Menting

Met nog een kleine drie minuten op de klok stond SVOC'01 op een ogenschijnlijke comfortabele 11-9 voorsprong. Toch lieten de korfbalsters van trainer Raymond Celak de bezoekers uit Son en Breugel langszij komen. Een rake strafworp en een vlotte aanval van Corridor zorgden uiteindelijk voor de gelijke stand. "Ik ben nu wel trots op het resultaat, maar vlak na afloop had ik het gevoel dat we een punt hadden verloren", zei aanvoerster Astrid Classens. "Bij rust stonden we nog dik achter (4-7, red). We scoorden slechts vier keer dat is veel te weinig. Na rust hebben we het heel goed gedaan. We hebben elkaar in de rust op scherp gezet."

Sinds dit jaar staat er met Celak een nieuwe trainer voor de groep bij SVOC'01. Hij verving Edwin Griesheimer, die drie seizoenen werkzaam was bij de club. "We moesten wel aan elkaar wennen", vervolgt Classens. Volgens haar is de gewenningsperiode nu wel achter de rug. "We weten wat we aan elkaar hebben. Dat is bij een nieuwe coach toch altijd even afwachten."

Tegen Corridor was SVOC'01 niet meteen bij de les. De thuisploeg was afwezig en acteerde niet als team maar als individuen. Na rust stond er een ander SVOC'01 op het kunstgrasveld van sportpark De Heesakker. "We moeten het écht als team doen. Als we los zand zijn, dan winnen we zeker geen wedstrijden. We roepen ook altijd dat we het samen moeten, maar dat komt er helaas niet altijd uit. Als we als eenheid strijden, dan zie je dat dat wordt beloond. Daar ben ik trots op. We hebben dan ook veel meer plezier samen."

Bij SVOC'01 viel Fleur de Mulder in de eerste helft uit met een knieblessure. De korfbalster had al eerder te maken met een zware blessure aan haar andere knie. Hoe ernstig de blessure deze keer is, moet nog blijken. Femke Kleeven en Rian Willems keren binnenkort terug bij SVOC'01. "De spoeling was dun. We waren blij dat Debbie (Wismans, red) vandaag mee wilde doen. Zij speelt normaal in het vierde. Nu zitten we wat ruimer in de speelsters. Nu kwam het regelmatig voor dat er meiden van jeugd mee moesten doen."

Classens heeft zin om in de zaal aan de slag te gaan. Toch vindt ze het ook jammer om het vertrouwde sportpark te verlaten. "Dit voelt wel meer als thuis. Het is altijd een stuk gezelliger. We zitten hier natuurlijk ook met de voetbalclub in dezelfde kantine. Aan de andere kant vind ik korfballen in de zaal wel leuker. Het is sneller, dynamischer dan veldkorfbal." Een echte doelstelling heeft Classens met haar ploeg niet gesteld voor het zaalseizoen. "We willen knallen en dan kijken we na een paar wedstrijden wel waar we staan."

Voor SVOC'01 scoorden Linda Claessens (3x), Maartje Janssen (2x), Elien Nabben (2x), Inge Classens (2x), Astrid Classens en Debbie Wismans.