Merselo wint niet van Sporting ST

Sporting ST-Merselo 0-0.

Rode kaart: 90. Jur Janssen (Sporting ST) na twee keer geel.

SWOLGEN | Het duel tussen koploper Merselo en hekkensluiter Sporting ST eindigde onbeslist (0-0) in de vijfde klasse E. Het betekende het allereerste punt voor de thuisploeg terwijl het zwak spelende Merselo zijn eerste punten verspeelde.

De bezoekers toonden te weinig inzet en leden te veel balverlies om het Sporting ST echt lastig te maken. De thuisploeg, met Bram Willems na een armblessure weer terug in het doel, hoefde niet onder te doen voor de tegenstander. Sporting-trainer Han Friesen kon ook weer beschikken over Mike Rutten en Pim Smits die terugkeerden van blessures.

Een kwartier voor tijd had Sporting ST zelfs kunnen winnen. Merselo-rechtsback Christiaan Rijbroek speelde te zacht terug op doelman Bram van Soest. De attente Jur Janssen zat ertussen, omspeelde de keeper en leek te scoren in een leeg doel. Maar Merselo-verdediger Bas Philipsen haalde de bal op miraculeuze wijze nog op de doellijn weg. Hier ontsnapte Merselo aan een nederlaag. In de 90e minuut kwam Sporting ST met tien man te staan toen Jur Janssen zijn tweede gele kaart ontving. De arbiter liet nog zeven minuten naspelen maar de thuisploeg hield stand.