Holthees klopt SVOC'01 in derby

Holthees-SVOC'01 4-1 (0-0).

Doelpunten: 46. Denny Loenen 1-0; 53. Wilco Stiphout 2-0; 70. Wilco Stiphout 3-0; 77. Sid Peeters 3-1; 87. Kay Wijenberg 4-1.

HOLTHEES | Holthees won voor eigen publiek de derby tegen SVOC'01 met 4-1 in de vijfde klasse E. De ploeg van trainer John Klaassens vertoont een stijgende vorm na een moeizame voorbereiding. Voor SVOC'01 betekende het derbyverlies de eerste nederlaag in deze competitie.

In de gelijkopgaande eerste helft speelde de wedstrijd zich aanvankelijk vooral op het middenveld af. Grote kansen bleven uit maar vlak voor de thee was Holthees dicht bij de openingstreffer. Denny Loenen, weer terug na een blessure, trof de paal. De Holthese rechtsachter stond nu in de voorhoede opgesteld.

Na de pauze kwam Holthees goed uit de startblokken. Al snel kon het thuispubliek juichen toen Denny Loenen de 1-0 binnenschoot. Holthees kreeg nu de smaakt te pakken en Kay Wijenberg bracht Wilco Stiphout in stelling. Stiphout kapte zijn tegenstander uit en scoorde de 2-0. Twintig minuten voor tijd was de derby beslist toen Wilco Stiphout op het middenveld de bal veroverde. Vanaf dertig meter verraste hij met een afstandschot doelman Mikey Ellery: 3-0.

De geslagen tricolores konden even later iets terug doen. Uit een vrije trap van Sid Peeters werd de bal even van richting veranderd en Holthees-keeper Marco Rijnen was kansloos: 3-1. Een doelpunt van Robin van Es werd nog vanwege buitenspel afgekeurd. In de slotfase viel toch de vierde treffer. Op aangeven van Stef Janssen bepaalde Kay Wijenberg de eindstand op 4-1.

Holthees gelijk op bezoek bij SVS

SVS-Holthees 1-1 (1-1).

Doelpunt: Stef Janssen.

STEVENSBEEK | Holthees speelde vorige week zondag in Stevensbeek met 1-1 gelijk tegen SVS in de vijfde klasse E.

Na tien minuten zette Stef Janssen met een prachtig schot in de kruising de blauw-witten op voorsprong: 0-1. Na een halfuur viel de gelijkmaker uit een buitenspelsituatie. Ed Poels, grensrechter van Holthees, vlagde en de arbiter kwam aan de zijlijn verhaal halen. Toch bleef de leidsman bij zijn beslissing en keurde de 1-1 goed.

Holthees had voor rust de beste kansen. Boy Leisiwal had pech toen hij de paal trof. Een tegenvaller was dat nog voor rust Ser van Es geblesseerd uitviel. Na de pauze moest ook Boy Leiswal met een blessure naar de kant. Een kwartier voor tijd kreeg SVS een strafschop na een overtreding van Stef Janssen, die vlak daarna eveneens moest uitvallen na een pittige overtreding van een SVS'er. Doelman Marco Rijnen stopte de penalty en redde zo een punt voor de Holthesers.