Oostrum terug aan kop na late winst

SVEB-Oostrum 1-2 (1-0).

Doelpunten: Kees Gommans (2x).

BROEKHUIZENVORST | Oostrum is terug aan kop in de vierde klasse E. Door de 1-2 zege in de uitwedstrijd tegen SVEB delen de rood-witten nu de koppositie met VVV'03 en Kwiek Venlo.

Het was in Broekhuizenvorst een heel matig duel van beide ploegen. Na ruim een halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong. De Oostrumse verdediging werkte de bal niet goed weg en de thuisploeg profiteerde: 1-0. Na de thee kwam Oostrum beter voor de dag en was ook feller. Daardoor wonnen de rood-witten ook meer duels. Pas in het slotkwartier trokken de Oostrumers de winst naar zich toe. Uit een voorzet van Dennis Nohlmans kopte Kees Gommans raak: 1-1. Vijf minuten later scoorde Kees Gommans de winnende goal na een scrimmage uit een hoekschop: 1-2. "Het was een slechte wedstrijd. Op basis van inzet hebben we de wedstrijd na rust nog omgedraaid", zei trainer Ron Spruit.

Leunen royaal onderuit in Meterik

Meterik-Leunen 4-0 (1-0).

Rode kaart: 74. Keeper Sjoerd Goumans (Leunen) vanwege vasthouden tegenstander.

METERIK | Leunen leed op bezoek bij Meterik de eerste nederlaag (4-0) van dit seizoen in de vierde klasse E.

Na ruim een halfuur nam Meterik de leiding: 1-0. Leunen brak ook enkele keren uit maar de eindpass was telkens niet zuiver genoeg.

Vlak na rust kwam de thuisploeg op 2-0. In de 74e minuut bestrafte de arbiter een lichte overtreding van Leunen-keeper Sjoerd Goumans, hij hield een tegenstander vast, met een rode kaart en een strafschop. Het was een erg zware straf en tevens het breekpunt in de wedstrijd. Meterik benutte de penalty en stelde de winst veilig: 3-0. Tegen tien Leunenaren liep de thuisploeg nog uit naar een geflatteerde 4-0 zege.

BVV'27 wint ruim in Sambeek

Sambeek-BVV'27 1-4 (0-3).

Doelpunten: Sil Arts, Jimmy Lucassen en Willem Karman (2x).

SAMBEEK | BVV'27 won op bezoek bij Sambeek dikverdiend met 1-4 in de vijfde klasse E.

De Blitterswijckers openden sterk en na een kwartier scoorde Sil Arts de 0-1. Vijf minuten later verdubbelde Jimmy Lucassen de voorsprong: 0-2. Nog voor rust bracht Willem Karman de stand op 0-3.

De geel-zwarten lieten de bal goed rondgaan. BVV'27 verbleef vrijwel steeds op de vijandelijke helft en creƫerde veel kansen. Een kwartier na de pauze was Willem Karman opnieuw trefzeker: 0-4. Een kwartier voor tijd kreeg Sambeek een strafschop na een overtreding van Kenny Poels. De thuisploeg scoorde vanaf de stip de 1-4. Daarna stonden paal en lat nog meer Blitterswijckse treffers in de weg.