Slechte beurt van Volharding

Erp-Volharding 4-0 (3-0).

Volharding: Vullings; Janssen, Gerrits (67. Rijn), Kessels en Albers; Evers, Schepens en Verstegen; Tissen (61. Van den Bosch), Van Rens (46. Lenkens) en Brouwer.

ERP | Het wisselvallige Volharding ging in Erp met 4-0 onderuit in de tweede klasse H. Tijdens de warming-up moest Mark Blenckers geblesseerd afhaken terwijl ook Joep Beurskens vanwege een blessure niet inzetbaar was.

De thuisploeg uit Erp was vanaf het beginsignaal veel feller dan de Vierlingsbekers. Volharding, dat zich met twee zeges op rij goed herstelde van het derbyverlies in de ouverture tegen SSS'18, beleefde een collectieve off-day. De rood-witten werden op alle fronten afgetroefd.

Met een hoog tempo zette Erp de bezoekers onder druk. Volharding moest het antwoord schuldig blijven en raakte al snel in de problemen. Dat na een kwartier de openingstreffer viel was dan ook geen verrassing. Koen van Deurzen ontfutselde met een sliding de bal bij Roel Gerrits en hij liet Volharding-keeper Job Vullings kansloos: 1-0. Vlak daarna werden de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Rick Tissen nam de bal vol op zijn slof, maar zijn inzet vloog langs het doel.

Daarna was het weer Erp wat de klok sloeg. Volharding wist geen raad met de dadendrang van de thuisploeg en kwam overal een stap te laat. Na het missen van enkele kansen voerde Willem den Dekker met twee treffers nog voor rust de score op naar 3-0.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Ook na de thee was Volharding kansloos. De paal en doelman Job Vullings voorkwamen een grotere achterstand. Tom Kessels probeerde het met een afstandschot maar Erp-doelman Kevin van der Laar redde. Het was een van de weinige wapenfeiten van de machteloze Vierlingsbekers. Een kwartier voor tijd bracht Toon Barten de stand op 4-0. In de slotfase kwam Erp nog met tien man te staan toen invaller Max de Jong de rode kaart kreeg toen hij te hard doorging op Tom Kessels.

SV United laat te veel kansen onbenut

RKDSO-SV United 1-1 (0-0).

Doelpunt: Kacper Ciupa.

LOMM | SV United liet twee punten liggen in de uitwedstrijd tegen RKDSO (1-1) in de vijfde klasse E.

SV United had een overwicht maar miste voor rust drie goede kansen via Indy Philips, Stef Kersten en Hans van de Pasch om de leiding te nemen.

In de tweede helft begon DSO feller en de thuisploeg werd ook gevaarlijker. In de 70e minuut kwam RKDSO op voorsprong na slordig balverlies in de defensie: 1-0. SV United deed er een schepje bovenop en forceerde vijf minuten later de gelijkmaker. De Poolse aanwinst Kacper Ciupa rondde een mooie aanval af: 1-1.