SSS'18 houdt stand in slotfase

SSS'18-EVVC 1-1 (0-0).

Doelpunten: 55. Bas Joosten (strafschop) 1-0; 76. Pim van der Doelen 1-1.

SSS'18: Massop; Wijenberg, Venhuizen, Rutten en Kuenen; Voesten, Lucassen en Koen van Bree; Luydens (46. Botden), Verlinden en Hendriks (46. Joosten).

OVERLOON | SSS'18 speelde thuis met 1-1 gelijk tegen iets hoger geklasseerde EVVC in de tweede klasse H. Toen de bezoekers een kwartier voor tijd op 1-1 kwamen, beleefden de Overloners nog een benauwde slotfase. Uiteindelijk was de remise een terechte uitslag.

Toch zag het er lange tijd naar uit dat er meer inzat voor de geel-zwarten. In de doelpuntloze eerste helft was de Overloonse thuisploeg sterker. Er kwamen kansen voor Koen Verlinden maar de openingstreffer bleef uit. Tijdens de rust paste trainer Ruud Vermeer een dubbele wissel toe. Thomas Botden en Bas Joosten kwamen binnen de lijnen voor Frank Hendriks en Renell Luydens. Na tien minuten in de tweede helft werd Koen Voesten gehaakt binnen de zestien: strafschop. Bas Joosten scoorde vanaf de stip de 1-0. Eindelijk had de Overloonse ploeg de voorsprong te pakken.

Daarna kreeg de thuisploeg het lastiger. "EVVC moest na die achterstand meer risico's nemen", verklaarde trainer Ruud Vermeer. "Dan lijkt het of wij achteruitlopen. Maar in de omschakeling hadden we het slimmer moeten uitspelen. In deze fase hadden we de wedstrijd kunnen beslissen."

Dat gebeurde niet en een kwartier voor tijd viel de 1-1 gelijkmaker. "Jammer dat die goal viel", aldus Vermeer. "Tot aan die 1-1 had de tegenstander nauwelijks een kans gehad." De trainer van SSS'18 deelde een compliment uit aan zijn jonge achterhoede. Na het wegvallen van captain Wout Janssen heeft Stan Venhuizen achterin de regie overgenomen. Hij wordt geflankeerd door de drie jonge verdedigers Willem Kuenen, Cas Rutten en Ken Wijenberg. "Mijn complimenten voor die jonge jongens. Ze hebben knap verdedigd."

In de slotfase kreeg SSS'18 het nog behoorlijk lastig. De bezoekers uit Vinkel zetten aan voor het slotoffensief. Er ontstonden enkele benauwde momenten voor het doel van keeper Thomas Massop maar de 1-1 bleef op het scorebord staan.

Wout Janssen heeft overigens geen ernstige schade opgelopen aan zijn flink gekneusde enkel. Hij is alweer voorzichtig begonnen met hersteltraining maar zijn rentree zal nog wel even duren.