Venray pakt eerste competitiezege

Venray-Hoensbroek 3-2 (1-0).

Doelpunten: 37. Jarno Peeters 1-0; 57. Dimitris Touratzidis 2-0; 61. Dimitris Touratzidis 3-0; 77. Swen Cornelissen 3-1; 88. Randy Quaedackers 3-2. Rode kaart: 87. Robert Velraeds (Hoensbroek) vanwege slaan en 89. Randy Quaedackers (Hoensbroek) na grove overtreding.

SV Venray: Stiphout; Wismans, Koenen, Van Dijck en Van der Waerden; Pelzer (60. Willemse), Van Mil en Peeters; Deenen, Touratzidis en Shala (60. Vievermans).

VENRAY | Venray won thuis tegen debutant Hoensbroek met 3-2 in de eerste klasse D. Het was de eerste competitiezege voor de ploeg van trainer Stef Sijbers die twee wisselingen doorvoerde in de achterhoede. Joy Koenen en Ruben van der Waerden keerden terug op hun post.

Beide ploegen aasden op de eerste overwinning en de belangen waren dan ook groot. Dat was te zien aan het spel dat in het eerste halfuur nogal rommelig was. Hoensbroek was in het begin het gevaarlijkst en de paal bracht een keer redding voor Venray. Na een klein halfuur werd een Venrayse treffer afgekeurd vanwege buitenspel. Tien minuten later was het toch raak. Jordy Wismans gaf een goede voorzet vanaf de rechterkant en Jarno Peeters kopte de 1-0 binnen. Vlak daarna raakte een Hoensbroek-speler ernstig geblesseerd. Hij kreeg de bal hard in zijn maag. Het spel lag enige tijd stil omdat er sprake was van een verhoogde hartslag. Arbiter Van Daal besloot daarom na veertig minuten af te fluiten voor de eerste helft. De tweede helft ging van start met de resterende vijf minuten waarna beide ploegen van speelhelft wisselden.

Gaandeweg kwam Venray beter in de wedstrijd. In de 57e minuut verdubbelden de rood-witten de voorsprong. Uit een voorzet van Wesley Deenen tikte Jarno Peeters de bal door naar Dimitris Touratzidis: 2-0. Vier minuten later vrijwel hetzelfde scenario. Opnieuw was Wesley Deenen de aangever en wederom was de Griekse centrumspits doeltreffend: 3-0. Bram Vievermans en Robert Willemse kwamen voor het laatste halfuur in het veld. Uit een snelle omschakeling, na een vermeende handsbal van Touratzidis, kwamen de Zuid-Limburgers een kwartiertje voor tijd terug tot 3-1. Hoensbroek drong aan maar ging te onbesuisd de werk. De scheidsrechter trok vlak na elkaar twee rode kaarten vanwege slaan en een te forse overtreding. Met tien man wisten de bezoekers toch nog de 3-2 op het scorebord te zetten maar de drie punten bleven in Venray.