Gijs Dinghs (links) was met een loepzuivere hattrick de gevierde man bij Ysselsteyn. Foto: Henk Lammen

Klinkende zege Ysselsteyn

Ysselsteyn-FCV 6-1 (4-0),

Doelpunten: 3. Gijs Dinghs 1-0; 20. Gijs Dinghs 2-0; 24. Gijs Dinghs 3-0; 38. Paul Jeurissen 4-0; 49. Guus de Grood 4-1; 79. Dennis Teunissen 5-1; 85. Kevin van Meijel 6-1. Scheidsrechter: Adraans (Helmond). Toeschouwers: 125. Rode kaart: 77. Guus de Grood (FCV) vanwege neerleggen tegenstander. Gele kaart: Funs van Rensen (FCV).

Ysselsteyn: Swinkels; Willem Janssen, Gommers, Martijn Janssen en Bouwman; Geerets (46. Arts), Bouten (70. Van Meijel), Jeurissen en Versteegen; Dinghs (58. Jespers) en Teunissen.

Door Henk Willemssen

YSSELSTEYN | Ysselsteyn behaalde thuis een royale 6-1 overwinning op FCV in de derde klasse C. De Ysselsteyners domineerden het duel volledig tussen de twee nieuwkomers die afgelopen seizoen beide het kampioenschap grepen in de vierde klasse.

"Als we deze wedstrijd winnen dan hebben we met zes punten uit vier duels een uitstekende start", zei trainer Ruud Jenneskens voor de aftrap. De vraag was hoe de Ysselsteyners zich zouden herstellen van twee nederlagen op rij. Desondanks toonde Jenneskens zich niet ontevreden over het vertoonde spel. "We konden het veldspel nog niet omzetten in goede resultaten. We kwamen in de eindfase telkens net tekort. Daar moeten we nog naartoe groeien. In de vierde klasse scoorden we makkelijker. Het voetbalniveau ligt nu toch een stuk hoger."

Ysselsteyn en FCV behaalden allebei drie punten uit de eerste drie duels. De verwachting dat de promovendi elkaar weinig toe zouden toegeven, kwam niet uit. Vanaf de aftrap speelde Ysselsteyn met veel meer beleving en inzet dan de Venlonaren. Het scoren ging de thuisploeg nu ook ineens vlotjes af. Na drie minuten zette Boy Geerets op rechts een aanval op. Stan Bouten rukte op en gaf een puike voorzet die door Gijs Dinghs even fraai werd binnengekopt: 1-0.

FCV moest het antwoord schuldig blijven. Na twintig minuten gaf Dennis Teunissen vanaf rechts een voorzet bij de tweede paal en weer stond Gijs Dinghs op de juiste plek en hij tikte de 2-0 binnen. Even later werd een Ysselsteynse aanval half weggewerkt door de FCV-defensie. De bal plofte voor de voeten van Gijs Dinghs die op ruim twintig meter van het doel stond. De aanvaller haalde direct uit. De bal werd onderweg nog even aangeraakt door een Venlose verdediger en weer was de doelman kansloos: 3-0. FCV kwam voor rust tot één geslaagde doelpoging maar keeper Mark Swinkels redde subliem. Aan de overzijde strandde Paul Jeurissen op doelman Youri Vullings. Dennis Teunissen werd aan de rechterkant neergelegd en hij nam zelf de vrije trap. Aanvoerder Paul Jeurissen reageerde attent en kopte de 4-0 binnen. Tijdens de rust was een bestuurslid van FCV dik ontevreden. "Met 80 procent inzet kun je nooit een wedstrijd winnen."

Toch kwam de Venlose ploeg, na een dubbele wissel van trainer Roland Heger, beter uit het kleedlokaal. Een afstandschot van Guus de Grood vloog binnen: 4-1. Gijs Dinghs trof nog de buitenkant van de paal en werd daarna gewisseld voor Frank Jespers. FCV kwam niet meer dichterbij. De ingevallen Kevin van Meijel ontving de bal van Dennis Teunissen maar hij mikte vlak langs het doel. Teunissen werd even later neergelegd door Guus de Grood. Tot ieders verbazing trok arbiter Adiaans direct rood. De toegekende vrije trap vanaf twintig meter werd door Dennis Teunissen in de benedenhoek geschoten: 5-1.

Vlak voor tijd veroverde Kevin van Meijel de bal en vanaf de rand van de zestien haalde hij uit: 6-1. Een klinkende zege voor de Ysselsteyners. "Er zat veel tempo in onze aanvallen. Daarmee hebben we vandaag het verschil gemaakt. We kwamen vaak voor het doel en het benutten van kansen lukte nu wel", zei Ruud Jenneskens. "We zijn voor iedere tegenstander moeilijk te bespelen. Ook raken we niet snel van slag door tegenslagen. Binnen de groep zit het wel goed. Iedereen is heel gretig."