Pand Marktstraat toch behouden?

VENRAY | De sloop van het markante pand op Marktstraat 8 in Venray gaat voorlopig niet door. Wethouder Jan Loonen (CDA) meldde woensdag in de commissievergadering dat het gebouw mogelijk toch blijft staan.

De nieuwbouw op de hoek Markstraat-Eindstraat zou de afronding zijn van het bouwproject aan het Mgr. Goumansplein. Eigenaar Suyderland heeft het nieuwbouwplan al enkele keren bijgesteld. Het aantal appartementen is eerst verlaagd van zeventien naar veertien. Daarna werd het aantal verder teruggebracht naar tien appartementen op de eerste en tweede verdieping boven 375 vierkante meter commerciƫle ruimte op de begane grond. Op een vraag van Emiel Beerkens (D66) reageerde Jan Loonen dat het hele plan op losse schroeven staat. Het toevoegen van extra winkelruimte was gezien de grote leegstand al een heikel punt. "De winkelruimte komt wellicht te vervallen", aldus Loonen.

In het pand Marktstraat 8 was voorheen vrijwilligersorganisatie Match gehuisvest. Daarvoor had de gemeente het gebouw in gebruik als kantoorruimte. Tegen de voorgenomen sloop kwamen ook bezwaren omdat het zo'n karakteristiek gebouw is. Volgens Loonen is het pand echter 'kaafrot'. Er zit ook veel asbest in.