Afbeelding
Foto:

Presentatie Over de Maas

Overloon | In het Oorlogsmuseum in Overloon vond vorige week zondag de boekpresentatie plaats van het boek Over de Maas van Harrie Bloemen.

Onder het toeziend oog van ruim 150 bezoekers nam de 88-jarige Harrie Bloemen het eerste exemplaar in ontvangst uit handen van Freek Steeghs van uitgeverij Datawyse. In het boek vertelt hij zijn verhaal als vijftienjarige jongen in de oorlog.

Directeur Erik van den Dungen verzorgde met zijn woorden de officiële opening. Tijdens de middag was er een speciaal optreden van Saull (Auke Classens) met Maartje Smedts en gastbijdragen van Pieter Classens, Wim Michels en Maarten Sijberts. Ook zong een afvaardiging van het mannenkoor – met daarbij Harrie Bloemen – een aantal oorlogsliederen die ook de revue passeren in het boek.

Na afloop van het officiële gedeelte signeerde de kersverse auteur het boek voor de bezoekers. Al snel waren alle beschikbare boeken – en daarmee de eerste oplage - uitverkocht. Momenteel wordt er werk gemaakt van de tweede druk. Het boek is inmiddels te reserveren in twee versies: een paperback en hardcover variant, te reserveren via bol.com.