"Pilot dit jaar"

Vierlingsbeek | Henny Cremers, bestuurder van Stichting Katholiek Onderwijs Vierlingsbeek (SKOV), waartoe naast Vierlingsbeek ook de basisscholen van Overloon, Holthees, Maashees en Vortum-Mullem behoren, is een warm pleitbezorger van een IKC.

Ook hij ziet toekomst in het na schooltijd aanbieden van dagarrangementen voor kinderen. SKOV nam dit schooljaar de regie om een IKC te vormen in Vierlingsbeek en betrekt organisaties, zoals Doejemee en Spring Kinderopvang, bij de ontwikkeling hiervan. Een IKC past naadloos in de visie van Doejemee (met Sjors), legt Ellen Smits uit.

"Samen met onze partners willen wij kinderen van vier tot twaalf jaar brede ontwikkelingskansen bieden op het gebied van sport en cultuur in een rijke leer- en leefomgeving. Ze moeten plezier beleven aan bewegen en creatief bezig zijn, andere kinderen ontmoeten en hun talenten ontdekken en ze leren benutten. Bij voorkeur komen alle ontwikkelingsgebieden aan bod, ook sport, zoals voetballen bij Volharding (zie bovenstaand artikel, red.). Dit schooljaar zien we als een pilot. Maar als het tot tevredenheid verloopt van alle deelnemers, dan wordt het voortgezet. We hopen het in de toekomst samen met SKOV, Spring Kinderopvang en andere verenigingen verder uit te bouwen. Daarover vinden momenteel gesprekken plaats. Met andere sportclubs, maar ook op het gebied van cultuur en natuur zijn er natuurlijk legio mogelijkheden. En als een kind een keer wil koken, dan moet dat in het ideale toekomstplaatje van ons ook mogelijk zijn."

Opnieuw verlies ActiveRooy: 4-0

Activia 2-ActiveRooy 4-0. Setstanden: 25-14, 25-14, 26-24 en 25-12.

Sint Anthonis | De volleybalsters van ActiveRooy verloren zaterdagavond in Sint Anthonis met 4-0 van Activia 2. Door de nederlaag blijft de Venrayse ploeg laatste in de derde divisie. De gasten speelden onrustig, de passes kwamen niet aan en de meest simpele ballen gingen fout. Zowel de eerste als de tweede set werd met 25-14 verloren door ActiveRooy.

De derde set was lang spannend, maar het werd 26-24. In set vier kwam ActiveRooy niet verder dan 25-12.

Roel van Hooft uitgeschakeld

Fyrfad-Active Rooy 3-2. Setstanden: 12-25, 22-25, 25-23, 25-20 en 16-14

Maastricht | In Maastricht gingen de volleyballers van ActiveRooy nipt onderuit tegen Fyrfad: 3-2. In de eerste set domineerden de gasten. Met harde aanvallen en goed verdedigend werk kwam de thuisploeg er totaal niet aan te pas. Helaas sloeg op een stand van 7-20 het noodlot toe. Spelverdeler Roel van Hooft viel om en werd naar de overkant van de weg gebracht om daar in het ziekenhuis van Maastricht onderzocht te worden. Leon Jacobs nam daarop de rol van spelverdeler uitstekend over. De eerste set werd binnengehaald en ook in de tweede set verliep alles nog volgens plan waardoor er een comfortabele 0-2 op het scorebord stond. Helaas bleek Fyrfad in de sets daarna meer grip op het spel van ActiveRooy te krijgen en ging de wedstrijd met 3-2 verloren.

Roel van Hooft bleek een afscheurde achillespees te hebben, waardoor zijn seizoen er op zit. Het zal voor de Venrayse volleyballers de nodige improvisatie vergen om dit seizoen voort te zetten.

Set Up koploper

Havoc 2-Set Up 0-4. Setstanden: 17-25, 20-25, 15-25 en 23-25.

Haps | De volleybalsters van Set Up staan na drie duels bovenaan in de eerste klasse. Zaterdagavond werd Havoc 2 door de ploeg uit Meerlo met 0-4 verslagen.

In het begin van de eerste set ging de strijd gelijk op. Via 5-7 en 6-12 liep Set Up uit. De service was prima en de combinaties vlot, waardoor de gasten op een 13-20 voorsprong kwamen en de set degelijk werd afgemaakt met 17-25. De tweede set begon Set Up minder. Havoc DS 2 had een goede servicebeurt waardoor de Meerlose ploeg de passing niet goed onder controle kreeg. Set Up keek al snel tegen een 4-0 achterstand aan, maar kwam door een goede servicebeurt van Janne Peelen sterk terug: 5-6. De set bleef gelijk op gaan en via 10-10, 15-15 en 20-22 trok Set Up uiteindelijk aan het langste einde: 20-25. De derde set was de beste set van de wedstrijd. Set Up begon erg sterk en kwam via 3-9 en 5-13 op een ruime voorsprong van 7-18. De set werd met duidelijke cijfers via 12-21 met 15-25 binnengesleept. In de vierde set liepen de gasten opnieuw snel uit (4-10), maar zagen door slordig spel de thuisploeg terugkomen tot 14-15. Set Up herpakte zich vervolgens en via 18-20 en 22-21 werd in een spannende slotfase de vijf punten mee naar huis genomen: 23-25.

Op zaterdag 21 oktober staat de thuiswedstrijd tegen nummer twee, Somas/Activia 4, op het programma. Het duel in sporthal 't Brugeind begint om 19.00 uur.

Punt in extremis voor voetbalsters

Amsterdam | De voetbalsters van SV Venray pakten zondag het eerste punt van het seizoen. Op bezoek bij Buitenveldert SC werd het 3-3.

Na de eerste helft stond SV Venray in Amsterdam nog met 2-1 in voor. Halverwege de tweede helft was het duel gekanteld: 3-2. In de slotfase maakte het elftal van Jan Trienekens gelijk. Voor de bezoekers maakten Myrthe van de Laar, Ellis Michiels en Floor Tacken de doelpunten.

SV Venray verloor de eerste twee duels van het seizoen. De eerste competitiewedstrijd tegen Woezik werd afgelast vanwege een ongeluk.