Afbeelding
Foto:

Derde reis naar Guatemala

Venray | Voor de derde keer organiseert de Guatemala-werkgroep Venray een rondreis door Guatemala, 'het land van de eeuwige lente'.

Naast de toeristische hoogtepunten met bezoeken aan Tikal, Antigua en het meer van Atitlan, maken de deelnemers tijdens deze reis ook kennis met andere boeiende aspecten van het land Guatemala. Allereerst zijn er bezoeken gepland aan de projecten die door de Guatemala-werkgroep Venray worden ondersteund. zoals de school in San Mateo die in 2011 is geopend en nu bijna geheel zelfstandig kan voortbestaan in dit bergdorpje in de buurt van Antigua. Nieuw is een bezoek aan een van de gerealiseerde waterprojecten in de regio Verapaz. In deze bergdorpjes, waar andere toeristen nooit komen, worden met behulp van de Nederlandse stichting Ayuda Maya waterleidingen aangelegd.

Ook maken de deelnemers tijdens deze 23-daagse rondreis kennis met de levenswijze van de Maya-bevolking. De groep van maximaal zesstien mensen, onder begeleiding van een Nederlandstalige gids, en met ondersteuning van de Guatemala-kenners Alda Haegens en Jan Hendriks uit Venray, brengt ook een nacht bij een Maya-familie door.

Deze reis wordt in samenwerking met het Venrayse reisbureau ViceVersa georganiseerd en met een gedeelte van de reissom wordt tevens een bijdrage geleverd aan de waterprojecten. Voor meer informatie en een uitgebreid reisprogramma: Alda Haegens en Jan Hendriks, e-mail Janhendriks195@hotmail.com of aldahaegens@home.nl, mobiel: 06-1029 2205.