Oude foto's Venray bekijken

Venray | Elke derde woensdag van de maand houdt RooyNet een fotokijkmiddag.

Het doel is om bij oude Venrayse foto's relevante gegevens als gebeurtenis, namen en jaartallen te vinden. Alle foto's worden met de gevonden gegevens zo uitgebreid mogelijk beschreven en vervolgens gepubliceerd op RooyNet.

Deze website brengt het Venrayse cultuurhistorische erfgoed wereldwijd voor het voetlicht met foto's, films, documenten en geluidsfragmenten. Een schat aan gegevens die nog steeds wordt aangevuld. Op woensdag 18 oktober vindt in de zaal van Zorgcentrum Het Schuttersveld in Venray van 14.30 tot 16.00 uur een kijkmiddag plaats. Iedereen is welkom om de oude foto's te komen bekijken. De entree is gratis.


Week van de Dialoog in teken van 'samen'

Venray | De vijfde Week van de Dialoog in Venray staat in het teken van 'samen'.

In de week van 3 tot en met 10 november kan op verschillende locaties in Venray in dialoog worden gegaan met andere inwoners van Venray over onderwerpen zoals Samen leven, Samen wonen en Zorgen voor elkaar doen we samen. Ook is er een wandeldialoog die start bij Atletiek Vereniging Venray. De werkgroep Venray in Dialoog wil op deze manier zoveel mogelijk inwoners van Venray laten ervaren wat de dialoog voor hen kan betekenen.

Bij een dialoog staat luisteren naar elkaar centraal. Een dialoog is duidelijk geen discussie of debat. Onder leiding van een gespreksleider wisselen de deelnemers in ongeveer twee uur tijd ervaringen en dromen uit en worden ze uitgedaagd om te vertellen wat je kunt doen om je droom waar te maken. Door deze uitwisseling ontstaat meer begrip tussen mensen. Bovendien brengt dialoog verbindingen tot stand en soms ontstaan er nieuwe initiatieven. De dialoog is geheel vrijblijvend en verplicht tot niets.

De aanpak van de dialogen zijn dit jaar iets anders dan voorgaande jaren. Elke gespreksleider heeft zelf een gastheer of gastvrouw gevraagd om samen een thema en locatie te bedenken voor de dialoog. Daardoor vinden de dialogen nu op heel andere plekken plaats. Iedereen is onder meer welkom bij Gezondheidscentrum Zorg de Keizer, het Mindfulness centrum Venray, het leescafé St. Bernard en Schuttersveld. In totaal zijn er twaalf dialoogtafels met plek voor maximaal acht personen. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.Venrayindialoog.nl.


Open Coffee Met... in Parkhotel

Horst | Open Coffee Met...|Horst-Venray wordt gehouden op dinsdag 17 oktober van 8.30 tot 11.00 uur in het Parkhotel in Horst. "Geluk is voor veel werknemers belangrijker dan geld", zegt Anouk Hendrikx Afonso van Maatwerk HRM tijdens deze editie van Open Coffee Met.

Een goedbetaalde baan beperkt financiële zorgen en creëert eveneens een appeltje voor de dorst als het tegenzit. "Toch verkiezen de meeste werknemers geluk boven een goedgevulde portemonnee. De redenen waarom ze dan geen of nauwelijks meer binding ervaren met hun werkgever heeft dus niets te maken met het salaris dat ze ontvangen. Maar met wat dan wel? En hoe kunnen werkgevers zorgen dat generatie op generatie tevreden is en blijft? Medewerkers anno 2017 tevreden houden is een uitdaging geworden", aldus Hendrikx Afonso. Tijdens de interactieve bijeenkomst vertelt Hendrikx Afonso meer over de elementen die van invloed zijn op de tevredenheidsbeleving van medewerkers. Ze geeft handvatten die ondernemers helpen een antwoord te vinden op de vraag: hoe zorg ik als werkgever dat mijn medewerkers elke ochtend met plezier aan het werk gaan?"


Kinderfeestje bij dierenpension

Smakt | Bij dierenpension en –opvang Op de Smakterheide is het mogelijk om een kinderfeestje te vieren.

Tijdens het kinderfeestje worden verschillende activiteiten gedaan. De kinderen krijgen onder anderen een rondleiding en maken samen een boswandeling met twee honden. Hapjes en drankjes zijn inbegrepen en er is eventueel een mogelijkheid om na afloop frietjes te eten. Het feestje is geschikt voor alle kinderen van de basisschool. Het vieren van een kinderfeestje is mogelijk op woensdag van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur of 14.30 tot 17.30 uur en zondag van 12.00 tot 15.00 uur. De kosten bedragen 75 euro voor een feestje met deelname tot en met tien personen.

Verder is er de mogelijkheid om een excursie te doen. Er wordt dan een rondleiding gegeven en na afloop wordt er gezorgd voor koffie, thee en gebak. De excursie is voor jong en oud en de kosten hiervoor zijn vanaf 50 euro.

Voor meer informatie kijk op de website www.smakterheide.nl, op de Facebookpagina @kinderfeestjessmakterheide of stuur een mail naar info@smakterheide.nl t.a.v. Esther Goumans.


Fantastique

Venray | Fanfare Vriendenkring uit Overloon presenteert op zondagmiddag 15 oktober, met medewerking van sopraan Catharina Jansen en het Venrays mannenkoor Concours Fantastique. Fanfare Vriendenkring uit Overloon viert dit jaar het 110-jarig bestaan en houdt daarom een eigen concertconcours.

In schouwburg Venray wordt een breed programma van fanfare- en koormuziek gepresenteerd. Kaarten zijn te bestellen via www.schouwburgvenray.nl of www.venraysmannenkoor.nl.