Maasvallei beurs met groeipotentie

Oostrum | Maasvallei Expo, de nieuwe ondernemersbeurs die in de Evenementenhal wordt georganiseerd, is een beurs met potentie. Organisator Michel Hovenkamp wil deze beurs laten groeien naar een bovenregionaal ondernemersevent met bedrijven vanuit de hele Maasregio, van Maastricht tot Rotterdam.

Eerder dit jaar besloot de Evenementenhal om te stoppen met de Ondernemers Vakdagen. Hovenkamp, die in de regio Cuijk al vaker beurzen heeft georganiseerd, sprong in het gat en startte met de voorbereidingen voor de Maasvallei Expo, die van 31 oktober tot en met 2 november wordt gehouden in de Evenementenhal.

"De beurs is vooral interessant voor mensen, bedrijven en organisaties die leven, wonen en werken in de Maasvallei, een gebied dat zich uitstrekt van Maastricht tot de Noordzee. Daarmee is deze beurs wezenlijk anders dan de Ondernemers Vakdagen, waar vooral bedrijven uit de regio Venray terug te vinden waren. De Maasvallei heeft als gebied veel meer potentie met daarnaast een heel breed achterland", aldus Hovenkamp.

Voor de beurs hebben zich al meer dan vijftig exposanten aangemeld. "Daarbij gaan we vooral voor kwalitatief goede bedrijven die veel te bieden hebben. Bovendien hebben we een goede selectie uit veel verschillende branches waarbij willen voorkomen dat er teveel van hetzelfde is terug te vinden op deze beurs."

Volgens Hovenkamp hebben de bedrijven veel met elkaar gemeen en uiteindelijk ook een gemeenschappelijk belang, ondernemen in een grote regio. "De beurs heeft duidelijk potentie. Dit jaar denk ik dat de beurs ca. 2500 m2 vloeroppervlak kennen. Binnen een paar jaar willen we groeien naar 8000 m2."

De kans is volgens Hovenkamp groot. "Dit jaar kijken veel bedrijven nog de kat uit de boom of hebben andere plannen gemaakt na het wegvallen van de Ondernemers Vakdagen. Een aantal van hen heeft wel aangegeven volgend jaar mee te willen doen." Wie dit jaar nog mee wil doen met zijn onderneming kan zich nog bij Michel Hovenkamp melden.

Dat kan via de website www.maasvallei.net/exposanten of telefonisch via 06-26494980.


Martijn Kardol in Gryphus

Vierlingsbeek | Gryphus in Vierlingsbeek opent het cabaretseizoen op vrijdag 20 oktober met de voorstelling Bang door Martijn Kardol.

Bang is het cabaretdebuut van deze doodgewone jongen uit Barneveld, waarin hij zijn publiek meeneemt in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen.

Naast cabaretier is Kardol radiomaker bij 3FM en heeft hij een radiocolumn in de ochtendshow van Domien Verschuuren. Ook studeerde hij, zonder specifieke reden, Zweeds en sociologie. Hij won in één theaterseizoen alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en het Groninger Studenten Cabaret Festival. Iets wat nog geen cabaretier ooit eerder was gelukt.

De andere voorstellingen: vrijdag 24 november Youssef El Mousaoui met Helemaal alleen, vrijdag 15 december William Boeva met Reset, vrijdag 26 januari Emiel van der Logt met Stop met huilen en vrijdag 2 maart Rob Scheepers et Kom Maar Op.

Alle voorstellingen beginnen om 21.00 uur. Gryphus is geopend vanaf 20.30 uur. Entreekaarten zijn te reserveren via telefoon (0478)631802, (0478)630508 of via de website www.gryphus.nl.

Gryphus is gelegen aan de Grotestraat 18a in Vierlingsbeek.


Afsluiting seizoen Raceway Venray

Ysselsteyn | Op zondag 22 oktober wordt het autoraceseizoen op spectaculaire wijze afgesloten tijdens de finaleraces. Raceway Venray is het decor voor de grote ontknoping.

Wie worden de nieuwe kampioenen van 2017? Het programma garandeert een mix van races zoals de Late Model V8-klasse met haar moordende tempo tot Stockcar F2-wagens vol met jeugdige talenten.

Na negen racedagen keren alle coureurs nog één keer dit jaar terug op Raceway Venray. Deze dag is dé afsluiting waar volop wordt gestreden om de laatste punten en waar de kampioenen van 2017 gekroond worden. Voor het eerst strijden ook de jeugdige talenten in de klasse Stockcar F2-junioren om de kampioenstitel, met talenten als Klaas Jan Visser, Tsjalle Greidanus en Jeffrey van Haarlem.

Met slechts enkele punten verschil bij de klassementsleiders ligt het veld nog volledig open. Bij de Late Model V8-klasse is de strijd al beslist. Ondanks nog één wedstrijd te gaan in deze snelle wedstrijdklasse, wist Jos Kuijpers in september al zijn titel veilig te stellen. Ron Kroonder heeft met zijn Stockcar F1-bolide een ruime voorsprong op de Nederlandse en Engelse coureurs. Bij de Stockcar F2-klasse staat regerend World Cupwinnaar Jan Bekkers aan kop. Met ruim dertig punten verschil ten opzichte van zijn runner-ups lijkt de klus wellicht al geklaard. Bij de National Hotrod klasse wordt de lijst aangevoerd door regerend Super Cupwinnaar Lars Dreschel. Met slecht zes punten verschil is de kampioen van 2016 John van den Bosch ook nog altijd in de running om zijn titel te prolongeren. Op deze laatste wedstrijddag wordt traditiegetrouw stil gestaan bij stockcarlegende Piet Keijzer uit Helmond, die in 2005 tijdens een race noodlottig om het leven kwam.

Tijdens de finalerace van de Stockcar F1-klasse wordt de Piet Keijzer Memorial Trophy verreden. Een trofee die bij veel Stockcar F1-coureurs hoog op het lijstje staat. Vorig jaar ging Evert van den Berg met de eer vandoor. Wie dit jaar de gelukkige is, blijft nog even de vraag. De line-up wordt 22 oktober gecompleteerd door twee demo's van de Mazda MX5 Cup. Ruim twintig Mazda-bolides verschijnen voor het eerst aan de start op Raceway Venray en mogen hun kunsten laten zien op de ½ Mile Oval. De spits wordt opnieuw afgebeten door de Ukke Pukke-race.