Overwinning Red Stars

Red Stars- Wilvo-Bergeijk: 6-4. Punten Red Stars: Ronald Bogaard (2), Frank van der Vleuten (2) en Kas van Oost (2).

Venray | Het eerste herenteam van de Venrayse tafeltennisvereniging Red Stars won zaterdag het belangrijke duel om de koppositie met Wilvo-Bergeijk 1 in de tweede divisie D: 6-4.

Bergeijk kwam met de ervaren spelers Marco Bottram, Pascal van Gemert en Jeroen Mandemakers achter de tafel. Het publiek in de Venrayse tennishal kreeg een spannende en technisch goede wedstrijd voorgeschoteld. Kas van Oost begon tegen Pascal van Gemert en het werd een spannende en goede partij, maar uiteindelijk was de ervaring van Pascal doorslaggevend en dolf de Red Stars-speler het onderspit: 0-1. Hierna kwam Red Stars-speler Frank van der Vleuten achter de tafel tegen Marco Bottram en dit werd een stevige wedstrijd tafeltennis, met als winnaar Frank van der Vleuten: 1-1. De derde partij werd een redelijk gemakkelijke overwinning voor Ronald Bogaard tegen Jeroen Mandemakers: 2-1. Het dubbelspel eindigde vervolgens ook in een zege voor Frank van der Vleuten/ Kas van Oost met 3-0 in games. Door deze winst werd de voorsprong vergroot naar 3-1. Frank van der Vleuten verloor vervolgens van Pascal van Gemert en Kas van Oost bond Jeroen Mandemakers met gedegen spel aan de zegekar. Daardoor bleef het verschil twee punten. De gasten verkleinden door de zege van Marco Bottram op Ronald Bogaard de marge naar een punt, waarna Van der Vleuten Mandemakers en Bogaard Van Gemert aan de zegekar bonden. Door het verlies van Kas van Oost tegen Bottram eindigde de wedstrijd in een verdiende 6-4 zege voor de thuisploeg. Heren 2 blijft ook aan de leiding door een 8-2 zege op Red Star 1 uit Goirle. De landelijke jeugdteams deden eveneens goede zaken met een 8-2 zege van jongens 1 op Swift Deventer 1. Door deze winstpartij staat het team stevig op de tweede plaats voor een plaats in de kampioenspoule in het voorjaar. Jongens 2 boekte op het B-niveau een duidelijke 10-0 zege op BIT.NL 1 uit Ede-Wageningen en staat hierdoor op plaats een in de B-klasse. Komende zondag meten zes jeugdleden van Red Stars zich in Hoorn met de B-top van Nederland voor het behalen van een A-licentie.


Nederlaag volleybalsters

ActiveRooy-Volley Tilburg: 0-4 (12-25, 19-25, 15-25 en 16-25).

Venray | In de derde divisie B leden de volleybalsters van ActiveRooy zaterdag een royale thuisnederlaag tegen Volley Tilburg: 0-4. De gasten, een van de titelkandidaten, waren een maatje te groot voor de Venrayse ploeg. Die trad aan zonder spelverdeelster Lieke Vervoort. Zij werd op haar positie meer dan verdienstelijk vervangen door haar zus Loes. In de eerste set waren de dames van ActiveRooy nog aan het dromen. Ze zaten niet goed in het spelletje en de dames van Tilburg maakten hier goed gebruik van. De een na de andere bal werd goed in geslagen en ActiveRooy kreeg de pass niet onder controle.

De set werd dan ook verloren met een stand van 12-25. Hier waren het publiek en de Venrayse volleybalsters natuurlijk niet van gediend. De thuisploeg herpakte zich en bood tegenstand aan de dames uit Tilburg. Met goed spel van Loes Vervoort werden de ballen hard ingeslagen. De stand ging gelijk op. Helaas wist Tilburg toch de overhand te nemen en de juiste hoeken op te zoeken. ActiveRooy verloor met een stand van 19-25. Ook in de derde set begon Tilburg gelijk met een sterk spel. Door persoonlijke fouten gaven de dames van ActiveRooy veel punten weg. Ondanks de sterke aanval van Maud van de Ven wist ActiveRooy niet genoeg punten te halen. Het werd 15-25. ActiveRooy liet de moed in de schoenen zakken en kreeg het spel niet meer onder controle. De Venrayse speelsters gaven ook deze set af, met een stand van 16-25.

Komende zaterdag speelt het team tegen Somas Activia, om 19.30 in Sint Anthonis.


Knappe winst volleyballers

ActiveRooy HS 1 – VCE/PSV HS 1 3-1. Setstanden: 16-25, 29-27, 25-6 en 25-21.

Venray | De volleyballers van ActiveRooy pakten tegen VCE/PSV, tot dan toe ongeslagen ploeg uit Eindhoven, in de promotieklasse D de zege: 3-1. Na het spelen van de eerste set, die werd verloren met 25-16, leek er vanwege het krachtsverschil voor de thuisploeg bar weinig meer te halen. Een setje afsnoepen van de Eindhovenaren leek het hoogst haalbare. Maar een sportwedstrijd kent soms een wispelturig verloop. Na het tonen van een gele en rode kaart aan Rik Wienen in de tweede set bleek het spreekwoordelijke lont in het kruitvat ontstoken te worden. De Venraynaren bonden getergd de strijd aan in de Wetteling. In een nek-aan-nek-race kwam het tot een zinderend slotspektakel in de tweede set die werd gewonnen: 29-27. De Eindhovenaren waren door dit onverwachte verlies compleet van hun stuk gebracht en het thuisteam walste vervolgens over de totaal ontregelde Eindhovense ploeg heen. Aanvallen, blokkeren en verdedigen: alles klopte aan Venrayse zijde. Dat resulteerde dan ook in een klinkende 25-6 setwinst. Het publiek liet zich nog eens extra horen, en dames 1 voegde zich aan de zijlijn tijdens het slotakkoord. De Eindhovenaren herpakten zich enigszins in de vierde set, en dwongen de Venraynaren een tandje bij te schakelen. Er werd wederom kranig gevochten voor iedere bal.

Leon Langehuizen bleek zijn wedstrijdritme weer gevonden te hebben, en had een scorend vermogen vergelijkbaar met die van Max Verstappen in de afgelopen twee races. Lang ging het gelijk op, maar op het eind van de set wisten de heren van Rooy een gat te slaan. Bij een setstand van 24-21 sloeg Leon Langenhuizen de bal met overtuiging tegen een blokkerende hand. De bal veranderde van richting en belandde buiten de lijnen. Deze duidelijke touché werd niet opgemerkt door de tweede scheidsrechter, noch de eerste, en leek het erop dat er te vroeg was gejuicht. Tegen alle gewoonten in kwam de scheidsrechter echter terug op zijn eerder genomen beslissing en kende het punt alsnog toe aan ActiveRooy. Hiermee bleven de winst en vier dure punten in Venray achter.