Afbeelding
Foto:

Brunch voor mantelzorgers

Venray | Rotary Club Venray houdt in samenwerking met Synthese een brunch voor mantelzorgers op zaterdag 11 november om 12.00 uur in Anno'54 in Venray.

Tijdens de brunch met muzikale omlijsting, is er gelegenheid om 'op adem te komen', te genieten van het programma en om ervaringen uit te wisselen. In de gemeente Venray zijn er ongeveer 4300 mantelzorgers, zij doen hun werk vaak gedurende langere tijd in stilte. Daarom is het goed dat er in de Week van de Mantelzorger aandacht wordt besteed aan deze groep vrijwilligers.

Vorig jaar organiseerde Rotary Club Venray ook een brunch

Dit jaar is de dag van de mantelzorg op vrijdag 10 november. Op en rond die dag worden er in heel Nederland activiteiten gehouden waarbij de mantelzorger in het zonnetje wordt gezet. Opgeven kan tot vrijdag 3 november bij Steunpunt Mantelzorg Venray via e-mail mantelzorg@venray.nl of via het Zorgloket van de Gemeente Venray via telefoon (0478)523333.

Er zijn vier miljoen mantelzorgers in Nederland, daarvan helpen 610.000 mensen langer dan drie maanden gedurende meer dan acht uur per week. De meeste mantelzorgers hebben betaald werk, de helft is tussen de 45 en 65 jaar. Mantelzorgers kiezen er niet voor om te gaan zorgen: het overkomt hen, omdat ze een emotionele band hebben met degene die zorg nodig heeft. Mantelzorgers zorgen soms 24 uur per dag, kunnen hier niet zomaar mee stoppen, maar zij vervangen niet de reguliere zorg.

Rotary Venray is een serviceclub die zich dienstbaar wil inzetten voor de gemeenschap en het liefst met projecten in eigen omgeving. Zij willen door fundraising geld bij elkaar brengen om deze projecten uit te kunnen voeren. Daarnaast willen zij zich ook persoonlijk inspannen om projecten te verwezenlijken.

Deze brunch is zo'n project, hobbykoks van de Rotary vertonen hun kunsten in de keuken, andere leden zorgen voor de bediening. Het thema van de dag van de mantelzorger is "mantelzorg doe je samen' deze dag wordt de mantelzorger verzorgd in plaats van dat hij zorgt.