Zes knelpunten op Deurneseweg

VENRAY | In de eerste fase van aanpak van de N270 (Deurneseweg) worden zes knelpunten aangepakt op het tracé vanaf het viaduct over de Leunseweg in Leunen tot en met de rotonde Witte Vennenweg/Mgr. Hanssenstraat in Oostrum.

Op 26 oktober neemt de stuurgroep een definitief besluit over de voorkeursvariant. De uitvoering start over twee jaar, vanaf eind 2019, en duurt ongeveer een jaar. Het slopen van het viaduct Deurneseweg–Leunseweg met de ontsluiting voor bedrijventerrein De Brier is het hete hangijzer. Er was eerst geen overeenstemming waardoor de geplande informatieavond van 15 juni werd afgeblazen. Daarna is er nog onderzoek verricht. De conclusie is dat het viaduct toch moet verdwijnen. Provincie en gemeente vinden het viaduct een obstakel. De op- en afritten nemen veel plaats in beslag. De omgeving is onderkomen en moet worden opgeknapt. Door sloop kan de openbare ruimte mooier worden ingericht. Er is ook plaats voor een geluidswering. Want direct omwonenden zullen meer geluidsoverlast ervaren als het verkeer gelijkvloers via de rotonde gaat. Een ander argument voor het weghalen van het viaduct is de slechte bereikbaarheid van bedrijventerrein De Brier vanaf de Deurneseweg. Er moet hier een directe ontsluiting komen, alhoewel de provincie liever geen aftakkingen ziet op provinciale wegen.

Daarnaast zijn er nog vijf andere verkeersknelpunten die opgelost moeten worden. Zoals het vervangen van de te krappe rotonde bij de Evenementenhal, die pas enkele jaren geleden is aangelegd, door een kruispunt met verkeerslichten. De kruising met de A73 wordt aangepakt, zodat het verkeer beter kan doorstromen. Vanaf de rotonde in Oostrum komt er langs de Deurneseweg een fietsverbinding naar het treinstation, met onder meer een fietsbrug, naar het station en Gilde Opleidingen. Tevens komt er een andere landbouwroute vlak langs de N270. Vooral van bewoners van de Stationsweg komen er klachten over zwaar landbouwverkeer.