Knap gelijkspel de Peelkorf

Ysselsteyn | De Peelkorf- DDW: 14-14 (10-6). Doelpunten De Peelkorf: Marly van Asten, Lisa Verlijsdonk, Linda Verlijsdonk, Eline Claessens, Tina Janssen en Linda Verlijsdonk (allen 2x), Lieke Thomassen en Loes van Dijck.

In de topklasse van het korfbal behaalde De Peelkorf zondag een knap gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen het hoger geklasseerde DDW: 14-14. De Peelkorf begon sterk aan de wedstrijd en wist een mooie 3-0 voorsprong te bemachtigen. DDW wist iets terug te doen door een strafworp te benutten. Door goede combinaties doeltreffend af te ronden wist De Peelkorf op een voorsprong van 9-3 te komen. DDW kwam wat beter in het spel en wist vervolgens de ruststand te brengen op 10-6. Na rust wisten de gasten op hun beurt meteen twee keer te scoren: 10-8.

De Peelkorf breidde de score daarna weer uit door ook twee doelpunten te maken: 12-8. De Ysselsteynse ploeg wist in die fase moeilijk kansen te creƫren, waardoor DDW steeds dichterbij kwam: 12-12. Het lukte De Peelkorf toch om een gat te slaan met twee doelpunten, maar DDW had hier snel een antwoord op: 14-14.

In de laatste minuten kregen beide ploegen nog kansen, maar bleef de stand gelijk.

Verlies Oranje Wit

Oranje Wit-ODC: 12-15 (6-8). Doelpunten Oranje Wit: Aniek Drabbels (4), Maureen Drabbels en Jessica Klaassens (beiden 2), Janne Gellings, Nathalie Loenen, Dionne Drabbels en Steffie van Rooij.

Leunen | Oranje Wit verloor in de hoofdklasse het thuisduel met ODC: 12-15. In een fysiek duel namen de gasten op sportpark 't Klaverblad voor rust een kleine voorsprong (6-8) en gaven die in de tweede helft niet meer weg. Op zondag 15 oktober staat het duel Stormvogels-Oranje Wit op de agenda, aanvang: 13.00 uur.