Lezersactie

Halloween
in Toverland

Sevenum | Dit jaar vindt in Attractiepark Toverland de meest angstaanjagende editie van Halloween ooit plaats. Met drie bizarre, nieuwe themazones - Villa Phobia, Screaming Swamp en Defeated - staat de teller van het aantal scare zones tijdens Toverland Halloween dit jaar op acht. In deze zones sta je oog in oog met je ergste nachtmerrie.

Wie denkt dat dit een avond griezelen wordt, heeft het mis. Gruwelijk mis. Eenmaal voet gezet op de paden van Toverland, is er geen weg meer terug. De akelige en monsterlijke figuren hebben je namelijk al gezien. In rap tempo verspreiden de huiveringwekkende figuren zich over de acht verschillende scare zones. Op zoek naar jou!


Defeated | Troy

In de walkthrough Defeated ondergingen de verslagenen en verlorenen van de Trojaanse Oorlog een lugubere dood. Je staat oog in oog met de gruwelen van een vergeefse strijd. Verbrand en verminkt gaan ze nu op zoek naar zoete wraak. Ze hebben maar één doel voor ogen: jou hun rampzalig lot laten ondergaan. Dus kijk uit!

Villa Phobia | Magic Forest

Ben jij bang voor spinnen? Villa Fiasko heeft namelijk een nieuwe bewoonster, die het je niet gemakkelijk maakt. Verstrikt in het web van deze zwarte weduwe kun je namelijk geen kant meer op. Voel het krioelen langs je benen. De lange harige poten van de zwarte weduwe grijpen je vast, zie daar maar eens uit te komen.

Screaming Swamp | Magic Forest

Aardsdonker en onheilspellende klanken. Een unieke ervaring waarbij je geblinddoekt en via een koptelefoon vol 3D-geluidseffecten, een onbekende wereld instapt. Met enkel een zompig stuk touw vervolg je je weg door de levensgevaarlijke moerassen van Screaming Swamp. Een verkeerde stap kan fataal zijn… Succes!

Ben jij er klaar voor?

Bizar, doodeng en vooral: onontkoombaar. Halloween in Toverland vindt plaats op 13, 14, 18, 19, 20, 21, 27 en 28 oktober. Van 19:00 tot 23:00 uur breekt ook dit jaar de hel weer los. Voordat om 19:00 uur de werkelijke gruwel begint, worden de bezoekers alvast opgewarmd tijdens Happy Halloween.

Wil jij Halloween in Toverland niet missen! Geef het juiste antwoord op de vraag: Hoe heten de drie bizarre, nieuwe themazones en maak kans op twee gratis entreekaarten.

Reageer snel, voor zondag 12.00 uur! Mail je naam, adres en telefoonnummer naar redactie@peelenmaasvenray.nl en maak kans op de vrijkaarten.


Oostrum: onvrede kruising Stationsweg blijft

OOSTRUM | De omstreden kruising Stationsweg-Mgr. Hanssenstraat blijft een heikel punt in Oostrum. Toch zal het dorp zich voorlopig neer moeten leggen bij de huidige situatie. De gemeente Venray is niet van plan nog meer geld te steken in het kruispunt.

Door Henk Willemssen

Dat kreeg een afvaardiging van de Oostrumse dorpsraad op 31 augustus te horen in een gesprek met verkeerswethouder Ike Busser. "De gemeente zegt dat de veiligheid gewaarborgd is omdat er niet aantoonbaar meer ongelukken gebeuren", vertelde voorzitter Bas Künen dinsdag in de dorpsvergadering. "Om de kruising verder te verbeteren zou de gemeente grond moeten aankopen of zelfs een huis moeten afbreken. Een rotonde zit er dus niet in. De huidige situatie is het beste wat we op dit moment kunnen krijgen."

De herinrichting is bedoeld om het verkeer te ontmoedigen de Mgr. Hanssenstraat dwars door de dorpskern te nemen. Het verkeer op de Stationsweg kreeg voorrang. Na veel protesten uit het dorp werd de bocht in de Stationsweg verruimd en werd de voorrangssituatie verduidelijkt. De dorpsraad schakelde Veilig Verkeer Nederland in voor een onafhankelijk advies. Ondanks de aanpassingen bleef er onvrede over het gevaarlijke kruispunt.

De dorpsraad maakte met een drone opnamen van bovenaf. De beelden werden dinsdagavond getoond. Vooral fietsers die vanaf Venray op de Stationsweg rechtdoor rijden naar de Mgr. Hanssenstraat zorgen voor gevaarlijke situaties. Dat bleek ook uit de beelden. Drie fietsers gaven geen voorrang aan een auto die vanaf het station kwam. De auto hield in en de fietsers staken links en rechts van de auto de kruising over.

De dorpsraad wil nog meer filmopnamen laten maken, ook tijdens de spits. "Om feiten te verzamelen. Er zijn hier vijfduizend verkeersbewegingen per dag. We gaan ook de snelheid meten", zei Künen. Hij haalde aan dat uit de enquête blijkt dat liefst 270 van de 300 dorpsbewoners de kruising als onveilig ervaren. "Daar moeten we iets mee", vindt Künen. "Maar de oplossing zal nu aan de 'zachte' kant gezocht moeten worden. We beraden ons erover hoe we het onveiligheidsgevoel kunnen wegnemen. Ik heb zelf een halfuur bij de kruising gepost. Dan zie je de vreemdste dingen gebeuren. We zullen elkaar ook moeten aanspreken op ons verkeersgedrag." Op 12 december houdt de dorpsraad een thema-avond over dit onderwerp.


Hoevenaars nieuwe wijkagent dorpen

OOSTRUM | Maud van Aarsen is na een korte periode alweer vertrokken als wijkagent in Venray.

De uit Oostrum afkomstige agente had de dorpen Oostrum, Leunen, Wanssum, Geijsteren, Smakt onder haar hoede.

Ze werkt voortaan in Helmond voor de politieregio Oost-Brabant. Pim Hoevenaars is voorlopig de nieuwe wijkagent voor de vijf dorpen.