Twee treffers van Roy de Rijk waren niet genoeg voor een Venrayse zege.
Twee treffers van Roy de Rijk waren niet genoeg voor een Venrayse zege. Foto: Henk Lammen

"Dit is een bittere pil"

Venray | In en tegen Boxmeer verloren de hockeyers van Venray de topper in de derde klasse: 4-3. De scheidsrechters waren zondag de gebeten hond bij Venray dat door twee dubieuze treffers de thuisploeg op gelijke hoogte zag komen. In de slotminuten trok Boxmeer uit een strafcorner zelfs nog de zege naar zich toe.

Door Henk Lammen

De kaarten waren vooraf al geschud. Beide ploegen stonden met negen punten uit vier duels op een gedeelde tweede plaats. De winnaar van het topduel zou blijven aanhaken bij koploper Best, de verliezer voorlopig afhaken in de strijd om de bovenste plaatsen. De gasten leken de boodschap beter te hebben begrepen en gingen furieus van start. Het team van coach Cornfiel Kroon sr. nam binnen tien minuten een 0-2 voorsprong. Guido Pop werd bediend door Stan Deeks en pushte de bal in de linkerhoek: 0-1. Jeugdspeler Roy de Rijk verdubbelde al snel de marge door na een combinatie met Freek Jansen de bal met een backhand snoeihard binnen te werken. De thuisploeg wankelde maar bleef tot aan de rust overeind. Venray leek meteen na de rust het duel op slot te gooien. Binnen enkele minuten scoorde De Rijk na een prachtige assist van Sebastiaan Michiels 0-3. Boxmeer leek rijp voor de slachtbank, maar herstelde zich door een flinke portie agressie in de strijd te gooien. Venray liet zich verleiden in dit spel mee te gaan, maar kreeg de rekening gepresenteerd met enkele tijdstraffen. Boxmeer profiteerde optimaal en sloeg via enkele dubieuze doelpunten genadeloos hard toe. "Dit is echt een bittere pil", aldus een aangeslagen aanvaller Guido Pop na afloop. Terwijl zijn ploeggenoten nog steeds verbaal verhaal haalden bij de arbiters, verbeet Pop, die bij vlagen ongrijpbaar was voor de Boxmeerse verdedigers, zijn teleurstelling. "Dit had weinig met hockey te maken. Het was veel te hard. Links en rechts zitten onze spelers vol met schaafwonden, terwijl een speler een zware handblessure aan de wedstrijd heeft overgehouden." Op het veld uitte aanvoerder Alexander Michiels nog steeds zijn ongenoegen bij de arbitrage. Met name de toegekende strafbal, die uiteindelijk de gelijkmaker opleverde (3-3), was voor hem onverteerbaar. Michiels stopte een inzet met zijn lichaam. Volgens hem stond hij naast het doel, de arbiters dachten hier anders over en zagen een overtreding binnen het doelvlak. Wesley Sommers liet zich dit buitenkansje niet ontgaan en pushte de bal onberispelijk binnen. Toen in de extra tijd Merlijn Scheffer uit een strafcorner de winnende treffer voor zijn rekening nam, waren de rapen gaar. Alles en iedereen meldde zich na afloop bij de twee scheidsrechters. De feestvierende spelers van de thuisploeg hadden maling aan het ongeloof bij de gasten. Zoveel onrecht na vooral een fantastische eerste helft was voor Michiels en zijn ploeggenoten moeilijk te verkroppen. Pop: "Voor de rust hebben we ze alle hoeken van het veld laten zien. Het is dan ook doodzonde dat we vervolgens op zo'n manier toch verliezen. We hadden gewoon moeten winnen."

Voor de Venrayse hockeyers rest weinig anders dan de accu weer op te laden voor het thuisduel van zondag 15 oktober. Op sportpark De Wieën in Venray is Tegelen om 14.45 uur de tegenstander. "We zijn de competitie uitstekend begonnen. Zaak is om zondag de draad weer op te pakken."