Eerste winstpartij voor tricolores

SVOC'01-RKDSO 4-3 (3-1).

Doelpunten: Danny Houwen (2x), Roy Kersten en Rob Houwen.

OIRLO | SVOC'01 heeft na twee gelijke spelen de eerste zege binnen in de vijfde klasse E. Thuis werd RKDSO met 4-3 verslagen.

De bezoekers uit Lomm namen na zes minuten de leiding: 0-1. Danny Houwen scoorde snel de 1-1 gelijkmaker op aangeven van Maikel Wismans. Na een halfuur namen de tricolores de leiding. Rob Houwen stapte slim over de bal na een pass van Joost Deenen. Daardoor kwam Roy Kersten in schietpositie en hij scoorde de 2-1. Nog voor rust liep SVOC'01 uit naar 3-1. Maikel Wismans veroverde de bal en bracht Danny Houwen in stelling die fraai de bal in de kruising joeg.

Direct na de pauze verkleinden de bezoekers de achterstand tot 3-2. Een minuut later kon het thuispubliek weer juichen. Danny Houwen veroverde de bal en legde terug op zijn broer Rob Houwen die de stand op 4-2 bracht. RKDSO kwam nog terug tot 4-3 maar de verdiende winst ging naar SVOC'01.

SV United thuis gelijk tegen HRC

SV United-HRC'27 1-1 (0-1).

Doelpunt: Stef Kersten.

WANSSUM | Koploper SV United moest voor eigen publiek in een aantrekkelijk duel de punten delen (1-1) met HRC'27 in de vijfde klasse E.

Het was het eerste puntenverlies voor SV United dat met twee overwinningen een vliegende start kende.

De thuisploeg trad aan zonder topschutter Michal Kolodziejski die na zijn rode kaart tegen Montagnards voor twee duels is geschorst. HRC'27 kwam sterk uit de startblokken maar United-doelman Bas Rademacher was telkens op zijn post.

Na 34 minuten namen de bezoekers uit Afferden, door een kopbal uit een corner, de leiding: 0-1. Na de pauze kwam SV United sterker voor de dag.

Uit een vrije trap van buiten de zestien scoorde Stef Kersten schitterend de verdiende 1-1 gelijkmaker. SV United werd in de slotfase een strafschop onthouden na een overtreding op de debuterende Poolse aanwinst Kacper Ciupa. Indy Philips had nog de winnende treffer kunnen scoren maar hij strandde op de doelman. De 1-1 was gezien het spelbeeld de juiste uitslag. SV United staat nu tweede op twee punten van koploper Merselo.