Leunen pakt punt tegen EWC'46

Leunen-EWC'46 1-1 (0-0).

Doelpunt: Ricky Loenen.

LEUNEN | Leunen is na drie duels nog altijd ongeslagen in de vierde klasse E. Thuis speelde de ploeg van trainer Vincent van Sambeek met 1-1 gelijk tegen EWC'46.

Vorig seizoen verloor Leunen twee keer kansloos van de Wellse tegenstander. In de doelpuntloze eerste helft waren er kansen voor beide ploegen. Leunen-doelman Guido Voncken maakte met een goede redding een gevaarlijk schot vanaf de rand van de zestien onschadelijk.

Tien minuten na rust namen de oranje-witten de leiding uit een vrije trap. Pim Weijs trok de bal vanaf de zijkant van het veld voor het doel waar de opgekomen verdediger Ricky Loenen de 1-0 binnenschoot. Leunen kreeg nog twee goede kansen om de voorsprong te verruimen maar de Wellse keeper bracht telkens redding. Vijf minuten voor tijd kwamen de bezoekers nog op gelijke hoogte: 1-1.

Merselo na derde zege alleen aan kop

Merselo-Sambeek 2-1 (2-1).

Doelpunten: Tim Philipsen (2x).

MERSELO | Merselo gaat na de 2-1 thuiszege op Sambeek alleen aan kop in de vijfde klasse E.

Na vier minuten nam Merselo de leiding toen Tim Philipsen een strafschop benutte (1-0) nadat Nils Jakobs werd gevloerd. Zes minuten later kreeg ook Sambeek, vanwege vasthouden, een penalty. Bram van Soest stopte de bal maar in de rebound viel toch de 1-1. Na een halfuur zette Tim Philipsen, op aangeven van Sem Pelzer, de thuisploeg opnieuw op voorsprong: 2-1.

Na de pauze drong Sambeek met veel strijd steeds meer aan. Door uitstekend keeperswerk van Bram van Soest, die een keer hulp kreeg van de paal, sleepten de geel-zwarten de benauwde 2-1 winst uit het vuur.

SV United thuis gelijk tegen HRC

SV United-HRC'27 1-1 (0-1).

Doelpunt: Stef Kersten.

WANSSUM | Koploper SV United moest voor eigen publiek in een aantrekkelijk duel de punten delen (1-1) met HRC'27 in de vijfde klasse E.

De thuisploeg trad aan zonder de geschorste topschutter Michal Kolodziejski. Na 34 minuten namen de bezoekers uit Afferden, door een kopbal uit een corner, de leiding: 0-1. Na de pauze kwam SV United sterker voor de dag. Uit een vrije trap van buiten de zestien scoorde Stef Kersten schitterend de verdiende 1-1 gelijkmaker.

SV United werd in de slotfase een strafschop onthouden na een overtreding op de debuterende Poolse aanwinst Kacper Ciupa. Indy Philips had nog de winnende treffer kunnen scoren maar hij strandde op de doelman. De 1-1 was ook de juiste uitslag.

Sporting onderuit na goede start

America-Sporting ST 4-0 (2-0).

AMERICA | Sporting ST verloor ook het derde competitieduel in de vijfde klasse E.

In America ging de ploeg van trainer Han Friesen met 4-0 onderuit. Daar zag het in het eerste halfuur helemaal niet naar uit. Sporting ST had toen het beste van het spel. In de slotminuten van de eerste helft sloeg America twee keer toe: 2-0. Toen in de 52e minuut ongelukkig de 3-0 viel, was het duel beslist. Tien minuten voor tijd verscheen de 4-0 stand op het scorebord.