Te laag rendement bij Ysselsteyn

IVO-Ysselsteyn 2-1 (2-0).

Doelpunt: eigen goal IVO.

VELDEN | Ondanks een veldoverwicht ging Ysselsteyn op bezoek bij IVO in Velden met 2-1 onderuit in de derde klasse C.

Er had meer ingezeten tegen de ex-tweedeklasser uit Velden. Vanaf het begin waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Gaandeweg kropen de Ysselsteyners uit hun schulp en doken steeds gevaarlijker voor het Veldense doel op.

IVO had het lastig tegen de fysiek sterkere tegenstander. Nadat de Ysselsteyners enkele goede kansen op een voorsprong had gemist, nam de thuisploeg vijf minuten voor rust de leiding door een zondagsschot dat vanaf 25 meter kansloos in het doel verdween: 1-0. Dit was een flinke domper want Ysselsteyn speelde tot dusver een puike wedstrijd. Tot overmaat van ramp werd het voor de pauze ook nog 2-0. De Veldense ploeg profiteerde van knullig balverlies in de voorhoede.

Na de thee kwam Ysselsteyn sterk uit de startblokken. Na nauwelijks twee minuten viel de aansluitingstreffer. Uit een hoekschop werkte een IVO-verdediger de bal in zijn eigen doel: 2-1. Dit gaf de Ysselsteyn ploeg moed. IVO werd teruggedrukt in de verdediging en er kwamen kansen op de gelijkmaker. Maar de Veldense goalie wist met enkele knappe reddingen de 2-1 voorsprong vast te houden.