Tim Brouwer held van Volharding

Volharding-Heeswijk 3-1 (0-1).

Doelpunten: 27. Wouter van Dijke (strafschop) 0-1; 65. Tom Kessels 1-1; 76. Mark Blenckers 2-1; 88. Tim Brouwer 3-1. Scheidsrechter: Schelsema (Cuijk). Toeschouwers: 200. Gele kaart: Job Vullings en Tom Kessels (Volharding).

Volharding: Vullings; Janssen, Gerrits, Kessels en Albers; Beurskens (89. Stevens), Evers en Verstegen; Schepens (81. Tissen), Blenckers en Van Rens (75. Brouwer).

VIERLINGSBEEK | Volharding behaalde thuis tegen Heeswijk de tweede zege op rij in de tweede klasse H. In de laatste 25 minuten slaagden de rood-witten erin de 0-1 achterstand om te buigen in een uiteindelijk verdiende zege: 3-1.

Trainer Sjoerd van der Coelen had twee wijzigingen aangebracht in de voorhoede. Marc van Rens en Jeroen Schepens begonnen in de basis in plaats van Tim Brouwer en Rick Tissen. Tim Brouwer zou als invaller in het slotkwartier uitgroeien tot de grote held op sportpark Soetendaal.

Bij zijn eerste balcontact bracht hij Mark Blenckers in schietpositie (2-1) en vlak voor tijd scoorde Brouwer zelf de 3-1.

In de eerste helft zocht het sterkere Volharding de aanval. Heeswijk zakte in en probeerde met diepe ballen centrumspits Wouter van Dijke in stelling te brengen. Al na vier minuten werd Van Dijke gevaarlijk maar goalie Job Vullings redde. Aan de overzijde maakte de Heeswijkse keeper prachtig een kopbal van Jeroen Schepens onschadelijk. Daarvoor haalde de sluitpost al een schot van Marc van Rens uit de kruising. Wouter Evers zag even later zijn kopbal rakelings langs het doel verdwijnen. Terwijl een treffer voor Volharding in de lucht hing werd Wouter van Dijke in de hoek van de zestien neergelegd door Job Vullings: geel en een strafschop. Van Dijke voltrok zelf het vonnis: 0-1.

Een kwartier na rust ontsnapte Volharding aan een 0-2 achterstand. De gevaarlijke Van Dijke ontdeed zich van Roel Gerrits en verschalkte Job Vullings. Maar tot opluchting van de thuisclub bracht de paal redding. Die misser kwam Heeswijk duur te staan. Jeroen Schepens mikte de bal voorlangs het doel en werd even later net buiten de zestien neergelegd. Verdediger Tom Kessels krulde met links de vrije trap via de Heeswijk-muur in het doel: 1-1.

In het slotkwartier trokken de Vierlingsbekers de winst naar zich toe. Nadat beide ploegen een kans om op voorsprong te komen onbenut lieten, stuurde aanvoerder Jip Verstegen de zojuist ingevallen Tim Brouwer weg. Die werd gevloerd door de doelman maar de 22-jarige arbiter Schelsema paste de voordeelregel toe. Dat pakte goed uit want de vallende Brouwer wist nog Mark Blenckers te bereiken die de 2-1 binnenschoot. Na voorbereidend werk van Jip Verstegen en Blenckers bepaalde Brouwer de eindstand op 3-1.