Koen Verlinden wijst SSS de weg

Venhorst-SSS'18 1-3 (1-2).

Doelpunten: Koen Verlinden (2x) en Koen van Bree.

SSS'18: Massop; Wijenberg, Venhuizen, Rutten en Kuenen; Voesten, Lucassen en Botden (60. Koen van Bree); Luydens, Verlinden (80. Beckers) en Hendriks (60. Joosten).

VENHORST | Na een moeizaam begin herstelde SSS'18 zich en stapte met een 1-3 zege van het veld in en tegen Venhorst in de tweede klasse H. Koen Verlinden was de grote uitblinker bij de Overloners. De aanvaller zette met de twee treffers de geel-zwarten op het spoor van de zege.

De 0-3 thuisnederlaag tegen Rhode liet nog zijn sporen na. Captain Wout Janssen is voorlopig uitgeschakeld met een zware enkelblessure. Trainer Ruud Vermeer posteerde nu Cas Rutten centraal achterin samen met Stan Venhuizen. In de voorhoede verscheen Frank Hendriks aan de aftrap in plaats van Bart Beckers.

De Overloners kwamen stroef uit de startblokken. Venhorst was veel feller waardoor SSS'18 nogal wat balverlies leed. Dat na negen minuten de thuisclub een voorsprong nam was in die slechte Overloonse fase geen verrassing. De mooie boogbal was doelman Thomas Massop te machtig: 1-0. Na een halfuur kwam de Overloonse ploeg tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Het was Koen Verlinden die met een schuiver de lange hoek vond: 1-1. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. SSS'18 putte moed uit de onverwachte gelijkmaker en kwam steeds beter in de wedstrijd. In de 42e minuut was Koen Verlinden, uitmuntend aan de bal, opnieuw trefzeker op aangeven van Thomas Botden: 1-2.

In de tweede helft domineerde SSS'18 volledig met Koen Verlinden als sterk aanspeelpunt in de spits. Na een kwartier paste trainer Ruud Vermeer een dubbele wissel toe. Koen van Bree en Bas Joosten maakten beiden na een blessureperiode hun eerste competitieoptreden.

Koen van Bree was al vrij snel succesvol want hij zette, uit een pass van Bas Joosten, de Overloners op een riante 1-3 voorsprong. Via de Venhorst-keeper verdween de bal wat gelukkig in het doel. Ook de andere invaller Bas Joosten had kunnen scoren. Hij kreeg ook enkele goede kansen maar de spits miste nog ritme en scherpte. Tien minuten voor tijd kreeg Koen Verlinden een publiekswissel. Met twee zeges uit drie duels kent SSS'18 een geslaagde competitiestart.